44 четения

Читателски вълнения. Жители на търновския квартал „Акация“ се дебнат за свободни паркоместа

ЖИВУЩИТЕ НА УЛИЦА „ПЕЙО ЯВОРОВ“ 34 В СТАРАТА СТОЛИЦА МЕЧТАЯТ ЗА ЛЕТЯЩИ АВТОМОБИЛИ, ЗА ДА МОГАТ ДА ГИ ПАРКИРАТ НА ПОКРИВИТЕ. Казват го на шега, но изобщо не им е смешно, тъй като всеки ден са принудени да търсят под дърво и камък свободно паркомясто до блока си. Хората потърсиха „Борба“, за да разкажат за проблема, който датира от половин година и прогнозите за решаването му изглеждат все по-мрачни.

„За да паркираш пред дома си, трябва да влезеш от тясна еднопосочна улица и да си особено внимателен в шофирането, тъй като често и от двете страни има спрени коли и някой може да излиза в същия момент. Сутрин и вечер ситуацията е най-тежка, защото всеки бърза и толерантността на пътя изчезва, макар да сме съседи“, разказа обитателка на блока.

Тя сподели, че разполага с гараж, но достигането до него често е мисия невъзможна. Макар да е с дългогодишен стаж зад волана, маневрите, които трябва да извърши, за да прибере автомобила си, са от ранга на състезател от Формула 1.

Блокът е с 5 входа, а всеки от тях с по около 20 жилища. Обитателите разказаха, че всяко семейство има по две коли, а разграфените паркоместа максимум 50.

„Преди спирахме в една циментирана площадка отдясно на блока, но сега и там започна строежът на нов блок. Представете си какво ще се случи, когато и там се нанесат хора. Вместо да бъде направен един голям паркинг за всички, ние ставаме още по-ощетени“, жалват се хората. Те споделиха, че са платили сериозни суми за апартаментите си и вместо да живеят спокойно, сега дебнат за свободно паркомясто. Някои дори планират да продадат жилището си и да се преместят в друг квартал.

По техни думи зелените площи в района вече са мираж, а циментът се превръща в мотив за междусъседски спорове и войни.

Галина ГЕОРГИЕВА

4 коментара за “Читателски вълнения. Жители на търновския квартал „Акация“ се дебнат за свободни паркоместа

 • 24.04.2018 в 12:35
  Permalink

  Важно е да се строят блокове и далавера да има, на кой му пука за хората че няма къде да паркират.

  Отговор
  • 24.04.2018 в 19:52
   Permalink

   а още по-важно е да се събират данъците.регистрирай нови коли и събирай данъци ,а къде ще паркират….да се оправят

   Отговор
 • 24.04.2018 в 16:40
  Permalink

  Не е само там. В целият град е така, а нови жилищни блокове се строят с бясни темпове.В момента започва нов блок точно до този от снимката.

  Отговор
 • 24.04.2018 в 17:10
  Permalink

  Докато апартаменти ново строителство се купуват без въпроси има ли места за паркиране на принципа „ще му мислим после“, ще е така…Отделно, който дава строителни разрешения и преуплътнява градът до степен да те хване клаустрофобия е за затвор!!! Погледнете отстоянията на сгради строени в соц-а и вижте конфекцията наблъскана примерно на руските гробища…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *