178 четения

Наливат 1,9 млн. в квартал „Чолаковци“, правят улици и паркинг за 120 коли

Обновена ще бъде и пешеходната алея между два жилищни комплекса

НАЛИВАТ 1,9 МЛН. В НОВА ИНФРАСТРУКТУРА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ КВАРТАЛ „ЧОЛАКОВЦИ“. Парите отиват за нови улици, оформяне на 120 места за паркиране, тротоари, както и за пряка връзка между „Чолаковци“ и съседния квартал „Бузлуджа“, за която наскоро „Борба“ съобщи, че ще се прави. Символична първа копка на строителните дейности бе направена вчера от зам.-кмета проф. Георги Камарашев и представителя на компанията изпълнител „Политрейд кънстръкшън“ инж. Лъчезар Лалов. Водосвет за здраве и успех на начинанието пък отслужи отец Славчо. Строителните дейности са част от големия проект на общината „Съхранена и автентична, привлекателна градска среда на град Велико Търново“, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. По план ремонтите трябва да приключат до 245 календарни дни, но изпълнителят се надява да предаде обекта по-рано от крайния срок.

Първата фаза на ремонтите в жилищния комплекс предвижда обновяване на 7400 кв. метра тротоарни и пешеходни алеи, подмяна на улични бордюри и полагане на над 2800 кв. м асфалтова настилка, монтиране на нови пейки, беседки, кошчета за смет, указателни табели по протежение на основните отсечки „Рада войвода“, Бяла Бона“ и „Капитан Райчо Николов“. Освен реновиране на инфраструктурата и на елементите на градското обзавеждане проектът предвижда и облагородяване – засаждане на 15 иглолистни и 67 широколистни дървета, над 2000 декоративни храсти и цветя и затревена обща площ от 9,6 декара. Оформени ще бъдат нови 121 паркоместа.

„ПРОДЪЛЖАВАМЕ С ОБЛАГОРОДЯВАНЕТО НА КВАРТАЛ „ЧОЛАКОВЦИ“, ЗАПОЧНАЛО В КРАЯ НА 2015 ГОДИНА. Нашата цел е да подобряваме условията за живот както в централната и стара градска част, така и в кварталите и виждате, че това се случва. Сигурен съм, че изпълнителят на проекта ще се справи качествено и в срок със строителните работи“, коментира проф. Георги Камарашев.

Част от инвестиционното намерение е и обновяването на пешеходната алея между жилищните комплекси „Чолаковци“ и „Бузлуджа“. 600-метровата отсечка ще бъде с нова настилка, чиято обща площ е около 1700 кв. метра. Ще се монтират пейки, кът за отдих, ремонтирана ще бъде подпорната стена, нови ще бъдат и предпазните съоръжения.

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимки Ростислав ГРЪНЧАРОВ

Един коментар за “Наливат 1,9 млн. в квартал „Чолаковци“, правят улици и паркинг за 120 коли

  • 25.04.2018 в 12:52
    Permalink

    Всичко хубаво само да не остане частицата „ЩЕ“, защото много неща се обещаваха: кръгови движения, пряка връзка с кв. Бузлуджа и още и още. Общината и подарък да ѝ направиш и да поискаш малко помощ за да не загине подаръка, не обръща внимание. Ето през есента посадих в кв. Бузлуджа, около бл.13, 9 дръвчета Гинко-Билоба. Използвах подръчни материали за да превържа крехките дръвчета. Преди 10 дни помолих общината да осигури 9 подходящи кола за да превържа дръвчетата. Ни вест, нито кост. Не ценят малкото хора, които искат да направят нещо добро

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!