Читалищната библиотека в общинския център спечели проект за 3000 лв. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Читалищната библиотека в общинския център спечели проект за 3000 лв.

Публикувана на: 25.04.2018г. 840 прегледа

Библиотеката към НЧ „Отец Паисий 1905” в Полски Тръмбеш бе сред одобрените участници в конкурса за проекти „Библиотеката – активен участник в обществения живот” 2018 на фондация „Глобални библиотеки – България”. Проектът, който спечели библиотеката, е насочен към ранното детско развитие и езикова подготовка за училище, включително занимания за родители чрез разработването на програми за неформално образование с цел повишаване на уменията за ползване на български език чрез различни форми и образователни подходи. Партньори на библиотеката са СУ „Цанко Церковски” и НЧ „Светлина 1883” – с. Раданово.

Проектът е на стойност 3000 лв. и е с времеви граници от 1.04.2018 г. до 20.10.2018 г. По дейностите на проекта ще бъде организирана мобилна библиотека за посещения на предучилищната група в училището и в читалището на с. Раданово с пътуващо „Сандъче за приказки и игри”, чрез които ще се мотивира интересът към четенето у най-малките и ще се подобрят говорните и комуникативните им умения. Ще бъде преобразен детският отдел на читалищната библиотека като стая за приказки, където чрез различни занимания децата ще откриват чудния свят на книжките. Лятна игротека, карнавали, пленери и състезания са част от дейностите по проекта, чрез които ще се стимулира интересът на децата към четенето чрез метода на играта и ще е здравословен начин на оползотворяване на свободното време без интернет среда.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *