12 четения

Къде, какво, кога през май

На 3 май от 18 часа в салона на НЧ „Отец Паисий” Драматичен театър Ловеч ще представи „Рогоносци”, автор: Молиер, режисьор: Йосиф Сърчаджиев.

На 6 май от 10 часа на площад „Възраждане” в гр. Полски Тръмбеш ще се отбележи тържествено Денят на храбростта и на Българската армия. По стара българска традиция жителите и гостите на Полски Тръмбеш ще могат да се полюлеят за здраве на гергьовската люлка. Фолклорни състави от Община Полски Тръмбеш с хора и песни ще веселят присъстващите и всички желаещи ще могат да се хванат на хорото.

Шестото издание на Фестивала на руската песен ще се проведе на 7 май в град Полски Тръмбеш. Фестивалът се организира от Община Полски Тръмбеш, Народно читалище „Отец Паисий 1905” – гр. Полски Тръмбеш, и Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД – гр. П. Тръмбеш. Той е посветен на руското песенно творчество, Деня на победата и 140 години от Освобождението на България. Във фестивала ще участват любителски състави и индивидуални изпълнители. Всички песни ще се изпълняват на руски език.

На 16 май от 17.30 часа в салона на НЧ „Отец Паисий 1905” в град Полски Тръмбеш ще се състои годишен концерт на ФФ „Полянци” при НЧ „Отец Паисий 1905”.

18 и 19 май 2018 г. – 9 часа. Град Полски Тръмбеш отново ще бъде домакин на Областния преглед на пенсионерската художествена самодейност „Сребро в косите – младост в душите”. Той ще се проведе за двадесет и четвърти път. Организатори на събитието са Община Полски Тръмбеш, клуб на пенсионера „Ехо от младостта”, Народно читалище „ Отец Паисий 1905” – гр. Полски Тръмбеш, и Областният съвет на „Съюз на пенсионерите – 2004” – гр. Велико Търново.

На 23 май от 17 часа ще се проведе станалият традиционен благотворителен концерт на детска градина „Детски свят” от гр. Полски Тръмбеш. Малките участници ще имат възможност да покажат своите таланти и наученото през годината в НЧ „Отец Паисий 1905” – гр. Полски Тръмбеш.

На 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, за трета поредна година от 10 часа ще се проведе шествие на учениците от СУ „Цанко Церковски” в гр. Полски Тръмбеш до площад ”Възраждане”. Шествието ще продължи с празнична програма на площада, в която ще се включат деца от СУ „Цанко Церковски” и НЧ „Отец Паисий 1905”.

Тържественото изпращане на випуск 2018 на Средно училище „Цанко Церковски“ ще бъде на площад „Възраждане” от 17 часа на 25 май. И тази година организаторите от Община Полски Тръмбеш ще се погрижат абитуриентите от випуск 2018 година да бъдат изпратени тържествено. Едно от най-красивите събития през годината отново ще се превърне в празник за младостта.

На 30 май от 17 часа в салона на НЧ „Отец Паисий 1905” в град Полски Тръмбеш ще се състои годишна продукция на ДМШ при НЧ „Отец Паисий 1905”. Децата от школата ще покажат своя талант с изпълненията си на пиано и поп музика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *