Месечен хороскоп Прогноза за месец май, 2018 година

Ще осъзнаем, че светът се променя и ако не се адаптираме адекватно към него, няма как да продължим напред

Лунна диета през май:

В дните от 1 до 15, както и от 30 до 31 май Луната е в намаляваща фаза. Всички диети дават по-добри резултати, защото организмът лесно се освобождава от натрупаните излишни килограми, вредни токсини и вода. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 2, 3, 12, 13, 30 май. В дните от 16 до 29 май Луната е нарастваща. Гладуването мъчителните диети и не биха дали най-добрите резултати. В този период хапвайте по малко и начесто, за да задвижите метаболизма. Не прекалявайте с приема на течности. Подходящите дни за лунна диета този месец са 8 май – фаза последна четвърт, 15 май – фаза новолуние, 22 май – фаза първа четвърт, 29 май – фаза пълнолуние.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 4, 5, 6, 7, 8, 30, 31 май (за да расте косата ви по-бавно) и 20, 21, 22, 23, 24, 25 май (растежът се ускорява). Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 9, 10, 15, 18, 19, 26, 27, 28 май.

Важни звездни аспекти през месеца:

Подгответе се за един доста разнообразен откъм аспекти и събития месец. Всъщност май е подготвителният период за същинските събития, които са заложени за 2018 година. През по-голямата му част Слънцето се движи в Телец, откъдето създава почва на вече хрумналите и зародили се идеи от началото на пролетта. Бъдете по-активни и дейни. Вярвайте в себе си и в мечтите си. Телец е и основната точка, на която в средата на месеца си правят среща няколко планети – Слънцето, Меркурий, Венера и Уран. Срещата влияе главно върху материалните стремежи на хората, върху тяхното чувство за „свое, собствено и лично”. Времето е прекрасно за стартирането на ремонт или разместване вкъщи, за идеи за промени на домашния уют. Основната ос, около която ще се завърти майският хороскоп обаче, си остава преместването на Уран от Овен в Телец. Уран е планетата, работеща с цялата си енергия да възпрепятства излишната подреденост и педантизма на хората, които се вманиачват да бъдат подредени. Тя всява хаос, безредие и творческа разсеяност. В периода от 2010 г. до 2017 г. се движеше в Овен. От 16 май тя навлиза в Телец. По време на престоя си там до 2026 година планетата ще трансформира изцяло социално-икономическата нагласа на хората, тяхното отношение към парите и материалните ценности. Отношението на работодателите към заплащането на труда също ще претърпи промени. Уран в Телец ще направи самите пари по-различни, като ги вкара изцяло в банковата система и оставя все по-малко в обращение под формата банкноти и монети. Колкото и далечни да ни се струват, тези събития ще настъпят. Този месец ще засее първите такива идеи. Марс е другата планета, на която трябва да се обърне внимание заради движението й във Водолей от 17 май. Там той ще се движи до средата на ноември, като от 27 юни ще стартира своята ретроградна фаза, в която ще има едно завръщане в Козирог и отново тръгване напред по своя път към следващите зодиакални знаци. Движението на Марс във Водолей буди мисълта ни за обществено значимите събития и ни прави по-отговорни за всичко, което се случва около нас. Ще бъдем по-смели и без страх ще влизаме в словесни борби, за да защитаваме своята си гледна точка. Ще се разделим с някои важни емоционални и психически спирачки, които все ни прилепват към стари принципи. Ще осъзнаем, че светът се променя и ако не се адаптираме адекватно към него, ние няма как да продължим напред.

ОВЕН

Спестявайте или инвестирайте

През май за ваше добро ще е да бъдете сдържани и не особено натрапчиви в очите на другите хора. През първата половина от месеца завършете успешно делата, които започнахте в последните няколко седмици. Това е и половината, през която сте особено амбициозни и вгледани в своята професионална реализация. През втората половина от май, когато Марс навлиза във Водолей, вие често ще бъдете разсеяни и обърнати към нуждите на всички около себе си. Ще реализирате по-скоро общественополезни идеи, отколкото нещо, с което да се облагодетелствате лично вие. Не забравяйте, че Уран навлиза в Телец. Сега е времето да форматирате мисленето си в материален план. Да започнете една цялостна финансова стабилизация в житейски аспект. Помислете за инвестиции и спестявания.

ТЕЛЕЦ

Не всичко е както преди

Въпреки че това за вас е един от трудните месеци в годината, вие ще го изживеете с добро настроение и желание да се реализирате по най-брилянтния начин. Движението на Венера, вашата управителка, в Близнаци е причина за желанието ви да стабилизирате материалното и финансовото си състояние. Ще работите много, но и ще получавате добри доходи за труда си. През втората половина от месеца Марс навлиза във Водолей и ще ви озари с амбиция и желание да поемете нови професионални инициативи. Ще катерите върхове, ще покорявате висоти. Като цяло, месецът е първият от началото на един по-дългосрочен период на трансформации, промени и новости, които предстоят оттук нататък. Подгответе се. Не всичко ще е както преди.

БЛИЗНАЦИ

Закриляни от Венера

През този месец внимавайте, с кого осъществявате връзки и контакти. Не се борете с излишни каузи, за които нямате нужната енергия и предварителна подготовка. Не се заемайте с непосилни задачи. Като цяло, месецът е ведър и ви носи много промени и новости. Меркурий през по-голямата му част огрява зоната на социалните ви отношения. През първата половина от май сте отворени, общителни и завързвате лесно контакти, за разлика от дните след 15-о число, когато сте по-прикрити и потайни. Тогава ще се затворите в себе си, за да преосмислите едно съвсем наскоро изградено познанство. Може би не е трябвало да се доверявате чак толкова много. В сферата на любовта обаче всичко ви се нарежда брилянтно. Все пак, Венера ви е гостенка. Не го забравяйте.

РАК

Не се отказвайте

През по-голямата част от май вие сте нервни и избухливи. Сякаш не успявате да укротите желанията си. Сякаш искате да постигнете нещо, което е повече от вашите възможности. Имате усещането, че гоните последни влакове и че трябва да завършите един дългосрочен проект. Не се притеснявайте толкова много. Дайте си глътка въздух. Не насилвайте нещата. И утре е ден, и утре слънцето отново ще изгрее пред вас. Погрижете се за личното си спокойствие. Поработете върху вътрешната си самоувереност и хармонизирайте взаимоотношенията с хората около себе си. Често ще бъдете повече амбициозни от обичайното. Именно амбициите и недостижимите цели ще ви накарат да се откажете от мечтите си. А не трябва. Опитайте да вървите с малки стъпки напред и ще стигнете по-далече.

ЛЪВ

Осуетете самоувереността си

През първата половина от месец май обърнете повече внимание на делата, които сте започнали някъде във времето и просто не сте довършили докрай. Е, дошъл е моментът да поставите точката. Ще поставите точка на множество обстоятелства в живота си. Сега е важно да приключвате, а не да започвате. През втората половина, когато Марс навлиза във Водолей, вие изведнъж се превръщате във войнствени и нападателни хора, с които не може да се излезе на глава. Търсите възможност да се скарате с всички около себе си, дори и да не сте правите. Осуетете своето самочувствие и убеденост, че все вие сте правите. Не го ли сторите, не само през май, а и през идните няколко месеца ще бъдете в постоянен конфликт с всички хора около себе си.

ДЕВА

Промени в кариерата

Дошло е време през месец май, от една страна, да подобрите финансовото си състояние и от друга, да се разплатите с всички хора, на които дължите пари. Също така – и да си потърсите своите заеми, раздадени в последно време. Разчистване на сметки, търсене на начини за изкарване на повече и повече пари. Всичко това е заложено като тенденция в хороскопа ви за май. През първата му половина вие сте изключително контактни и отворени към хората. Обърнете внимание на новите познанства, които навлизат в живота ви. Ще можете да се възползвате от тяхната подкрепа през втората половина от май, когато ставате доста по-амбициозни и решителни да промените нещо в кариерното си развитие. Можете да смените работата, ако сте намислили нещо в тази посока.

ВЕЗНИ

Устремени към професионални върхове

През този месец вие не би следвало да се предавате във властта на емоцията, а трябва бъдете по-разсъдливи и здраво стъпили на земята. Навлизането на Марс във Водолей ще ви освободи от излишното напрежение, което ви беше обсебило в последните месец и половина. От друга страна, в първата половина от май Венера се движи в Близнаци и ви озарява с позитивна енергия, усмивки и добро настроение. Не се лишавайте от пътувания по празниците. През втората половина от месеца работете. Венера навлиза в зона, която подчертава стремежът ви към изява в професионален план. Хармонизирайте взаимоотношенията вкъщи, защото прекалената ви служебна заетост може да отключи доста недоволства в семейството. Заради това, че не обръщате достатъчно внимание на близките си.

СКОРПИОН

Заложете на баланса

През май вие ще сте готови да угодите на всекиго само и само да е мир около вас. Склонни сте да изпълнявате чуждите капризи, пренебрегвайки своите лични предпочитания. Разбира се, тази ситуация никак не ви е по сърце и в един определен момент ще обърнете монетата, показвайки истинския си характер. Това е и пределът, в който от прекалено добри ще се превърнете в крайно недружелюбни и затворени в себе си. Ключът да не се стига до подобни сценарии е в баланса между вас и хората около вас. Не пропилявайте хубавите аспекти на месеца, които са заложени във втората му половина. Тогава е подсилен вашият социален, любовен и обществен живот. Срещайте се с повече хора, осъществете нови запознанства, но… бъдете себе си. И покажете на другите, че сте такива.

СТРЕЛЕЦ

Любов

През май се подгответе за доста работа, която ви се беше понатрупала по време на ретроградното движение на Меркурий през март и април. Бързо ще я отметнете, защото ви спори, а и все се намира кой да ви помогне. Бъдете по-внимателни с уговарянето на условия по финансови договори и евентуално вземане на кредит. През втората половина от месеца е възможно да ви изникне доста интересна оферта за инвестиция. Премислете няколко пъти, преди да предприемете риска. В сферата на личните взаимоотношения месецът е доста благоприятен както за обвързаните, така и за необвързаните. При вторите представители първата половина от май е подготвил интересни изненади под формата на нови запознанства и възможност да създадат дълготрайна връзка.

КОЗИРОГ

Нов етап

Пригответе се за месец, през който можете спокойно да си отдъхнете от страстите и притесненията, валидни за предишните няколко месеца. Ще видите как нещата малко по малко потръгват и темпото започва да се нормализира. Ежедневието ви тръгва в нормалното си русло и няма да имате поводи постоянно да бързате и да се задъхвате, гонейки поредната си цел. През първата половина от месеца обърнете повече внимание на семейството си, на своите близки и хората, които винаги ви подкрепят. През втората майска половина ще трябва да бъдете една идея по-пестеливи. Напоследък пръснахте доста пари и спестяванията ви се стопиха. Е, време е да започнете отново да ги попълвате в своите банкови сметки. И това ще стане. За вас започва нов етап, нов, по-добър период.

ВОДОЛЕЙ

Не е време за промени

През първата половина от май вие сте разкъсвани от желанието да скъсате оковите на стария начин на живот и да се влеете в една напълно нова обстановка. Не сте готови обаче да правите големи промени в своето ежедневие, защото не можете да се решите да предприемете риск. Напълно разбираемо е и затова не бива да се ядосвате. Приемате нещата така, сякаш губите възможности. Не ги губите, просто онова, което искате да предприемете, не е вашето нещо. През втората половина от месеца сте доста по-активни и уверени. Това е и времето, когато знаете какво искате от живота. Е, възможностите вече не са чак толкова големи, но е важно, че сте наясно със себе си. Пазете се от влизане в кавги и конфликти, ако сте с хора, които са на различно от вашето мнение – предупреждение, валидно за целия месец.

РИБИ

Финансова стабилизация

За вас предстои доста благоприятен период. Очакват ви бурни промени, които могат да ви разкрият вратите на един нов период пред вас. Бъдете отворени към нови идеи и отворете очите си за нови пътища, по които да тръгнете в професионален план. Оглеждайте се и за възможности за изкарване на допълнителни финанси, които също са залегнали като прогноза в месец май. В сферата на любовта и личния живот се чувствате потиснати и без настроение в първата половина от месеца. Настроението ви коренно ще се промени във втората майска половина, когато се вливате бурно в социалния живот около себе си. Внимавайте как общувате, защото невинаги хората ще разбират правилно шегите ви и може да попадате в неловки ситуации, дори понякога да влизате в словесни престрелки заради неволно казани думи от ваша страна.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

27 април. Вие сте прекалено емоционални и чувствителни натури. Слагате под съмнение всяка дума, нерядко обичате да се заяждате. В любовта сте прекалено ревниви и това е най-голямата пречка да изживеете радостите на спокойната връзка. Научете се да дарявате доверието си. През целия си живот сте подвластни на чуждите наставления, слушате приказките на чуждите хора. Именно те в един момент застават между вас и вашата половинка.

Предстои ви година на стабилност, любов и хармония във взаимоотношенията. Добрата новина е, че ви чака затишие след една бурна и променлива година. Ще си стъпите на краката и ще се почувствате по-добре. Това е и една прекрасна година за сватба, годеж или просто нова връзка при необвързаните.

Здраве: Възможни са проблеми с горните дихателни пътища. Пазете се от гриповете.

28 април. Решителни, но често прекалено деспотични сте вие, които сте се родили днес. Често бъркате, когато вземате решения, защото избързвате и не се съобразявате с предварително направените планове. Научете се на търпеливост, за да си донесете онази сполука, която ви е нужна в живота. Имате шансове да бъдете на върха, да ръководите много хора и да нямате проблеми с парите. Докато стигнете дотам обаче, ще трябва да научите доста уроци. В любовта също сте прекалено енергични и непостоянни, но това не ви пречи да държите на половинката си и за семейството да давате всичко.

Навлизате в година на себеанализ и поглед назад в изминалите девет години. Оценете грешките си и се опитайте да не ги допускате повторно. За мнозина това е година, през която ще учат нещо. Подобно начинание е закриляно от съдбата, така че – замислете се. При други ще стартира едно трайно стабилизиране на работното място. Ще гоните висините на своята кариера.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

29 април. Характеризирате се като добродушни, плахи и нерешителни натури, които позволяват да бъдат често потъпквани и ранявани. Лесно правите компромиси и се съгласявате с чуждото мнение. Това трябва да изкорените безвъзвратно от своя характер, ако желаете да живеете спокойно и пълноценно. Бъдете ловци, а не жертви, за да успявате. Научете се да оспорвате мненията, които са различни от вашите. Поискайте своето и ще видите, че ще го постигнете!

От днес до рождения си ден догодина навлизате в период на сигурна финансова стабилност, ако харчите умерено и инвестирате безрисково. Можете да смените работата си за по-високо платена или да започнете допълнителна работа, която да ви дава по-добри доходи.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания.

30 април. Независимо, че сте подвластни на вибрация 3, вие сте Близнаци, които знаят кога и как да контактуват, че да не си патят от хората около себе си. Числото 30 в датата ви на раждане е носител на духовност, съхранена през преражданията и балансирала у вас материалното в едно с духовното. Потъвате в мигове на самота и вглъбеност, от които имате нужда. В компания ви е нужно малко повече време, за да се отпуснете. Просто сте по-резервирани.

Навлизате в година на емоции, крайности и един цялостен завършек на предходните девет години от живота си. Поставете край на неща, които са изостанали във времето, премахнете нежелани запознанства от своето ежедневие и изчистете всички взаимоотношения, които са висящи към този момент.

Здраве: Възможни са чести инфекции, проблеми с кръвното налягане и очите.

1 май. Вашият инат е пословичен. Дори когато грешите, осъзнавате грешката си, вие отново продължавате да вървите по същия път в погрешната посока, защото просто така сте решили и казали. Не търпите критика отстрани и това е най-голямата ви грешка. За да успявате, трябва да бъдете малко по-отстъпчиви, да се вслушвате в съветите на другите и да преглътнете инатливото си его, което е ваш вредител.

Пред вас стои прекрасна година на финансова стабилност и материални придобивки. Добрата новина е, че в момент на криза, ще успеете да стабилизирате доходите си да почувствате благоденствие.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания.

2 май. Не ви липсва умение да проявявате такт и деликатност, както и да премълчавате. Само да не прелее чашката на търпението ви, защото тогава емоцията ви блика и стъпквате всичко по пътя си. Силно привързани сте към своето семейство, което защитавате и пазите като крепост. Влече ви изкуството, музиката и културата. Избягвайте шумните компании, които и без това ви товарят психически.

Годината, в която навлизате от днес до рождения ви ден през май 2019 г. е завършваща и емоционална. Тя не е подходяща за нови начинания, но е благоприятна да завършите нещо, което сте започнали преди време и сте изоставили някъде в миналото. Не се ядосвайте за глупости и пазете емоцията в умерени граници.

Здраве: Възможни са чести главоболия и повишено кръвно налягане.

3 май. Въпреки че вибрация 3 (отговаряща на датата ви на раждане – 3 май) винаги се свързва с контактност и желание за общуване, вие контролирате силно тази част от живота си. Не може да се каже, че изгаряте от желание да се обвързвате с много и различни хора. Имате си своята среда и своите приятели, но сте по-склонни да се усамотите в дома си, който за вас е като крепост. Там сте си създали необходимите условия, за да се чувствате добре. Обичате да си хапвате вкусни неща, но внимавайте с килограмите.

Навлизате в прекрасна година на ново и успешно начало. Поставете го премерено, обмислено и в момента, в който се чувствате достатъчно подготвени за това. Ще имате силата да промените живота си в по-добра посока. Планувайте накъде да тръгнете.

Здраве: Възможни са проблеми със сърдечно-съдовата система.

Станислав КЛИМЕНТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *