Анна Мария Петрова-Гюзелева представи новата си стихосбирка в Павликени

НОВАТА СИ СТИХОСБИРКА „А ДУШАТА ЗНАЕ“ ПРЕДСТАВИ В ПАВЛИКЕНИ МИНАЛИЯ ДЕН ИЗВЕСТНАТА БАЛЕРИНА, АКТРИСА, ПОЕТЕСА И ЖУРНАЛИСТКА АННА МАРИЯ ПЕТРОВА-ГЮЗЕЛЕВА. Изданието е направено в памет на съпруга й – световноизвестния оперен певец и художник Никола Гюзелев, и е обогатено с негови картини, предоставени от едноименната фондация.

Поздравления към Анна Мария Петрова-Гюзелева поднесе кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов. Той разказа как чрез общи приятели е успял да гостува в дома на семейство Гюзелеви и да връчи плакета за почетен гражданин на Павликени на Никола Гюзелев. Инж. Манолов и Анна Мария се уговориха през 2019 г., когато се навършват 5 години от смъртта на маестрото, да реализират изложба в негова памет.

По време на срещата стана ясно и това, че следващата година ще е готов нов документален филм за оперния певец. Кадри от Павликени ще бъдат включени в лентата, като ще бъдат осигурени срещи с живи съученици и приятели на оперения певец, които да разкажат истории за Никола Гюзелев.

Директорът на Историческия музей в Павликени Нели Цонева отправи покана в музея да бъде обособен кът на Никола Гюзелев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *