13 четения

Деветокласник от ПМГ с отличен резултат от Пролетното състезание по информатика

ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ ОТ ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ „ВАСИЛ ДРУМЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДАНИЕЛ ТРОПОЛИНОВ е най-добре представилият се търновски ученик в Пролетните състезания по информатика, които се проведоха в елитната гимназия в старата столица. Турнирът е по информатика и е част от състезанията на МОН. За девети пореден път Регионалното управление по образованието във Велико Търново и ПМГ „Васил Друмев” домакинстват престижната проява. Състезанието се организира със съдействието на Община Велико Търново.

Даниел Трополинов учи профил информатика в ПМГ и се подготвя под ръководството на Кинка Кирилова-Лупанова и Магдалена Чамурджиева по национална програма „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади”. Неговата оценка от състезанието е пълен отличен.

Повече от 200 ученици са участвали в надпреварата.

Състезателите от област Велико Търново са били осем ученици от ПМГ „Васил Друмев”.

Пролетните състезания по информатика във Велико Търново са важен етап от подготовката на учениците за участие в балканиадата по информатика, която тази година е в Румъния през месец юли, за международната олимпиада в Япония през септември и младежката европейска олимпиада през месец юли в гр. Инополис, Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!