В Словения инж. Емануил Манолов беше избран за заместник-президент на НАЛАС

Организацията е семейството на асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ ИНЖ. ЕМАНУИЛ МАНОЛОВ БЕШЕ ИЗБРАН ЗА ТРЕТИ ЗАМЕСТНИК-ПРЕЗИДЕНТ НА МРЕЖАТА НА АСОЦИАЦИИТЕ НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ ОТ ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА (НАЛАС), стана ясно след края на Общото събрание в словенския град Бърдо. В президентството освен Манолов са представени кметовете на Скопие Петре Шилегов и на община Селемет в Молдова Татяна Бадан.

Делегатите на Общото събрание са приели позиция по Стратегията на ЕС за Западните Балкани, както и отчетите и докладите за дейността на мрежата за 2017 г. и програмата за дейността и бюджета за 2018 г.

„НАЛАС е единствената мрежа на Балканите, която изцяло се състои от асоциации на местни власти от региона. Тя е семейството на асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа”, се казва в приетия документ за уникалната роля на организацията.

Българската делегация е участвала и в международна конференция за социално приобщаване и реинтеграция, на която инж. Емануил Манолов е представил опита на НСОРБ и българските общини при предоставянето на иновативни социални услуги за уязвими групи. Той е разказал и за социалните услуги, които предоставя община Павликени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *