Волейболистките на СУ „Ем. Станев“ са зонални шампионки, отиват на финали

Отборът на СУ „Ем. Станев“ спечели Зоналните финали по волейбол за момичета V – VІІ клас. В зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица се събраха представители на четири области – В. Търново, Ловеч, Плевен и Габрово.

На полуфинала възпитаничките на Румен Трифонов пречупиха с 3:2 гейма връстничките си от Луковит. В другия мач плевенчанки отнесоха габровки с 3:0 гейма. В спора за първото място обаче интрига нямаше. Великотърновки бяха по-стойностният състав и спечелиха с категоричното 3:0 гейма. Успехът изпраща момичетата на СУ „Ем. Станев“ на финалите на ученическите игри, насрочени за периода 30 май – 3 юни в Смолян.

Там честта на училището от старата столица ще защитават Деница Григорова – капитан на тима, Петя Николова, Виктория Георгиева, Мартина Алексиева, Михаела Николова, Боряна Стефанова, Ивет Игнатова – либеро, Деница Георгиева, Християна Димитрова и Ваня Николова. Преди това на Областното първенство по волейбол момичета на Румен Трифонов също се класираха на първо място, с победи над отборите от Лясковец, Горна Оряховица и Павликени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *