ВРЕМЕТО: През целия период много топло; сутрин слънчево, следобед променливо с вероятност за валежи

През нощта облачността ще намалее до незначителна. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 13 и 15. За В. Търново се очаква минимална температура около 14 гр. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще се развие променлива до значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и късно след обяд и вечерта на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29. За В. Търново се очаква максимална температура около 27 гр. Атмосферното налягане ще се повишава.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 30.9 гр. през 1909 г., а най-ниската измерена минимална температура е 0.6 през 2016 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 18 минути и ще залезе в 20 часа и 13 минути. Фаза на Луната: три денонощия преди пълнолуние.

И утре времето ще запази характера си. Преди обед ще бъде слънчево. В следобедните часове ще се развие до променлива до значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и в северозападните райони на Северна България на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15, а максималните – между 26 и 29.

От неделя до четвъртък преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще има променлива купеста облачност и на отделни места, предимно във вторник, сряда и четвъртък, е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15, а максималните – между 27 и 30.

Над западните и централните части на Стара планина в петък и събота преди обяд ще има променлива облачност, в следобедните часове ще се развие значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, в петък преди обяд от север-северозапад, в петък след обяд и в събота от югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17 гр. От неделя до четвъртък преди обяд ще има променлива, в следобедните часове до значителна купеста облачност и предимно във вторник, сряда и четвъртък, на места ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб до умерен от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16 – 18. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *