Нашенци по света. Търновец стана трети на международно бодибилдинг състезание в Холандия | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Нашенци по света. Търновец стана трети на международно бодибилдинг състезание в Холандия

Публикувана на: 27.04.2018г. 5104 прегледа

НИКОЛАЙ СИМЕОНОВ ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА ПРЕДСТАВИ ДОСТОЙНО БЪЛГАРИЯ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА НАТУРАЛНИ БОДИБИЛДЪРИ В ХОЛАНДИЯ INBA NEDERLANDS. Той спечели третото място и шанса за участва в първенството за Европейската титла. 27-годишният болярин премери сили в категория мен физик – до 180 см. ръст, и бе отличен сред 14 конкуренти от 8 страни, сред които Китай, Австралия, Белгия, Чехия, Унгария и т. н. Сред оценяващите бил Кен Рос, носител на световната купа.

Николай е от Велико Търново, завършил е средното си образование в СУ „Максим Райкович“ в Лясковец, а след това стопанска логистика в Националния военен университет „Васил Левски“. Още в детските години майка му заминала за Италия и при първа възможност той ходел при нея. Когато навършил 14 години, според италианското законодателство, вече имал правото да работи ограничено време и прекарвал летните ваканции там, като едновременно изкарвал добри джобни пари, научавал езика и повече за красивата страна, и се наслаждавал на времето с майка си. След като се дипломирал окончателно, се установил в Италия. В момента е в процес да вземе второ гражданство.

Казва, че от малък бил спортна натура и дълги години тренирал футбол и таекуондо. Страстта към фитнеса обаче надделяла и откакто влязъл в залата, всички други дейности останали на заден план. С изкараните пари от работата, още като тинейджър, съвсем сам си купил уреди и направил домашен фитнес в гаража. След 3 месеца тренировки на самотек, без инструктор и специалист, успял да постигне изненадващо добри резултати. Те били видими не само за самия него, но и за приятелите му в България, които забелязали разликата. Това го мотивирало да продължи в същата посока и от хоби фитнесът се превърнал в негов начин на живот.

„ВСИЧКО Е НА РЕЖИМ – ХРАНЕНЕ, СПАНЕ, ТРЕНИРОВКИ. ТОВА Е ПРАВИЛНАТА ФОРМУЛА, ЗА ДА СЕ ПОСТИГНЕ УСПЕХ. Този спорт е 24-часа в денонощието, изисква сериозна дисциплина и отдаденост“, обясни Николай.

Преди участието в състезанието в Холандия търновецът се впуснал в турнири в Ирландия и у нас. И в тях бил високо оценен, но смята, че третото място в „INBA Nederlands” е най-значимото му постижение, защото дава шанс за Европейската титла.

„Още в България мой треньор беше световният шампион по културизъм Христомир Христов. До ден днешен той продължава да ме подготвя, но по телефона и чрез интернет. На него дължа много“, категоричен е 27-годишният мъж. Смята обаче, че ключова роля имат и близките му, които винаги са до него и много го подкрепят.

Той сподели, че продължава да работи по физиката си, защото през октомври ще се състезава в интернационалното състезание за натурални бодибълдъри в Швейцария. Ако и там се класира на челна позиция, ще получи шанса да участва в световното първенство в САЩ.

Николай е управител на хотелски комплекс с целогодишен туристически поток, намиращ се близо до Венеция.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!