71 четения

За пети път Празникът на яйцето ще събере хиляди павликенчани и гости на града

Томбола с големи награди, забавления, игри и много музика очакват посетителите в събота

ТОМБОЛА С МНОГО НАГРАДИ, НО И С ОСНОВНАТА ЗАДАЧА – ДА БЪДЕ НАМЕРЕН НАЙ-НАКРАЯ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА КОЕ Е ПЪРВОТО – ЯЙЦЕТО ИЛИ КОКОШКАТА, е една от кулминациите в тазгодишния Празник на яйцето в Павликени. Празникът е на 28 април в събота и започва с официално откриване в 10,30 часа в парка „Кирил Ракаров“. „Всеки гост на града има право да си купи толкова листчета за томболата, колкото пожелае. Идеята обаче е преди да ги пуснат в кутията, от която ще ги теглим, да отговорят на този толкова екзистенциален въпрос – кокошката или яйцето идва първо. Вечерта ще обобщим отговорите и така ще разберем какво мислят хората в Павликени и гостите на града”, каза вчера кметът на общината инж. Емануил Манолов. И допълни, че големите награди в томболата са телевизор и смартфон, а останалите отличия са осигурени от занаятчиите и търговците. Тази година те няма да заплащат наем за щандовете си, но ще оставят по един предмет, изработен от тях, за томболата, гласи договорката между общината и занаятчиите.

Другата забавна игра с конкурсен характер е състезанието за най-интересно селфи с двата щрауса, които са най-новите обитатели в павликенския зоопарк. Щраусите са от породата нанду и се предполага, че вече достатъчно са свикнали с атмосферата на Павликени и са готови да позират за снимки.

Кулинарен конкурс, състезания между общински кметове, председатели на общински съвети и секретари на общини, забавни игри за малки и големи, занаятчийски ателиета и много музика ще има и тази година на Празника на яйцето в Павликени. За пети път хиляди павликенчани и гости на града ще имат възможност и да се забавляват, и да опитат от вкусните омлети на майстор-готвача Елена Божанова, която през целия ден ще направи 1001 омлета.

4000 ЯЙЦА ПРЕДОСТАВЯ ЗА ПРАЗНИКА ФИРМА „ХАЙПРО БЪЛГАРИЯ“ , КОЯТО Е ОСНОВНИЯТ ПАРТНЬОР НА ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ В ОРГАНИЗАЦИЯТА НА АТРАКТИВНОТО СЪБИТИЕ. Точно до сцената ще бъдат подредени работилниците и ателиетата, в които децата ще могат да си направят еко бижу, картина от семена, да сглобят къщичка за птици или да посадят дърво или цвете.

За първи път тази година празничната програма започва още предната вечер – на 27 април. На сцената в парка ще излязат нашумелите музиканти от най-младата павликенска група „Вагабонти“ и Стенли с неговата формация. И с песните на „Тангра“.

Около 13 000 лв. е бюджетът на празника.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Untitled

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *