Новини

ПЪРВО МЯСТО И ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА УЧЕНИК ОТ ПДТГ „Д. ХАДЖИВАСИЛЕВ“ ОТ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ“ 2018

На 20 април 2018 г. , в град Пловдив, се проведе финалът на Националното състезание „Най-добра бизнес идея“. То бе организирано от МОН и е част от традиционната „Панорама на професионалното образование“. В него участваха 24-те ученици от ХІ и ХІІ клас на професионални гимназии по икономика, преминали успешно предварителната квалификация, до която бяха допуснати 69 идеи. Учениците бяха разпределени в 6 отбора на случаен принцип. Всички отбори работиха по изтеглен в деня на състезанието икономически казус.

За девета поредна година ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов е сред училищата, изпращащи на финала на състезанието свои ученици – класирани сред първите 24. За първи път през тази година до националния кръг в гр. Пловдив бяха допуснати двама ученици от Търговската гимназия – Лъчезар Красимиров Богомилов от ХІ-а клас, специалност „Икономическа информатика“ и Деница Чавдарова Николова от ХІ-б клас, специалност „Икономика и мениджмънт“.

All-focus

Отборът, с който се състезава Лъчезар, се представи отлично и завоюва ПЪРВО МЯСТО в националния кръг на състезанието. Лъчезар и неговите съотборници /ученици от НФТГ – София, ВТГ „Г. Ст. Раковски“ – Варна и ПГТ „Пенчо Семов“- Габрово/ успяха само за четири часа да създадат ефективно работещ екип, да измислят иновативна бизнес идея, да направят икономическа обосновка и анализ на всички стъпки по нейната реализация, да убедят националната комисия /в предоставеното им време от 10 минути/ за силните страни на своята идея и на екипа, който я представя. Те демонстрираха силен състезателен и предприемачески дух, отлично ниво на владеене на икономически термини и понятия, умения за работа в екип и за представяне пред публика, бяха убедителни, иновативни и креативни. Показаха, че заслужават да носят на гърдите си връчените им ЗЛАТНИ МЕДАЛИ и могат да вдигнат с гордост връчената им КУПА.

Отборът, с който се състезава Деница Николова, се представи също отлично. Деница и нейните три съотборнички разработиха своя социална иновативна бизнес идея, която защитиха като истински професионалисти пред националната комисия.

Всички участници във финалния кръг на Националното състезание „Най-добра бизнес идея“ и техните учители – ръководители получиха ГРАМОТИ от Министерството на науката и образованието, връчени им от г-н Александър Попов – главен експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“. Учениците получиха и Сертификати, които им признават оценка отличен (6) при кандидатстване по специалност „Предприемачество“ в УНСС – София, както и предметни награди, връчени им от представителите на бизнеса, участващи като жури в националното състезание.

Учител – ръководител и консултант при подготовката на Лъчезар и Деница за участие в състезанието е Юлия Величкова – ЗДАСД в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“.

Необходимите финансови средства за реализиране на пътуването до град Пловдив са осигурени от Фондация „Димитър Хадживасилев“ – Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *