Инцидентът е станал на „Симеоновско шосе“

Двама полицаи бяха ранени при инцидент в София. Патрулната им кола е била ударена от друг автомобил, управляван от известен ММА боец.

Полицаите били в патрулката, докато извършвали проверка на документи. Колата им била ударена от друг автомобил в задната част. В багажника се намирала и кутията с новите камери, които снимат нарушители на пътя. От удара тя се стоварила върху тях.

Шофьорът на колата, блъснала патрулката, е известният състезател по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки.

„Един неприятен инцидент, който би могъл да се случи на абсолютно всеки, и за съжаление, никой не е застрахован. Слава Богу всички са живи и здрави, за което благодаря на Господ”, заяви Станислав Недков-Стъки.

Стъки  помислил, че полицейската кола се движи, тъй като била с включен буркан.

„По българските закони виновен е този, който удря отзад. Карайки по бул. „Симеоновско шосе”, качвайки се на Околовръстен път в началото на Околовръстния път, беше спряла патрулна кола с включени светлини, буркан, но без аварийни светлини, което мен ме заблуди, че тази кола се движи. Не можах да преценя дистанцията”, добавя Станислав Недков-Стъки.

Проверката показала, че той не е употребил алкохол. В кръвта му не били открити упойващи вещества.

Полицейският автомобил е откаран на паркинга в КАТ. Въпреки сериозните щети по него, състоянието на полицаите не е тежко. Единият от тях остава под наблюдение в болница с комоцио, съобщиха от МВР.  Другият униформен е освободен за домашно лечение.

 

ИЗТОЧНИК: НОВА ТВ