Гостенките от Шумен се отърваха леко с оглед на показаното

„Етър ВТ“ – „Олимпия“ 7:0

Седем безответни гола отбелязаха футболистките на „Етър ВТ“ във вратата на гостуващия „Олимпия“. На стадиона в Ресен момичетата от Шумен предимно се бранеха и рядко влизаха в половината на домакините. Те пък се скъсаха да пропускат и определено могат да съжаляват, че не минаха котата от 10 попадения в срещата. В няколко случая великотърновки действаха и егоистично в завършващата фаза, като вместо да подадат на свободна съотборничка пред празната врата, стреляха и вратарката на гостенките спасяваше. Мирела Моева откри резултата с прехвърлящ удар в 7-ата минута. В 10-ата вратарката на „Олимпия“ излезе да чисти топката пред Лора Петрова и Моева, тя попадна в Теодора Йорданова, която от 30 метра вкара за 2:0. Третото попадение падна след още 180 секунди игра, като точна с изстрел по диагонала бе Лора Петрова.

Теодора Йорданова се разписа за втори път в мача в 34-ата минута след пробив през центъра и шут от упор.

Второто полувреме тръгна с попадение на Моева, за което заслуга има и защитничка на гостенките опитала да парира с крак удара на крилото.

Много красив бе голът на Петрова в 60-ата минута с глава, след центриране на Моева. Крайното 7:0 фиксира Недрет Заструг в 74-ата минута, получавайки топката пред голлинията от пробилата по фланга Теодора Йорданова.

„Етър ВТ“: Атанасова, Иванова, Владимирова, Новакова, Андреева, Йорданова, Петрова, Стоянова, Заструг, Моева, Георгиева (Христова, Стефанова, Марова, Бориславова).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.