36 четения

Мажоретките на СУ „Вичо Грънчаров“ участваха в IV Национален преглед в Свищов

Мажоретният състав при СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица участва в ІV Национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави. Фестивалът се провежда на всеки 2 години и се организира от Община Свищов и СУ „Димитър Благоев“. В четвъртото издание се представиха 540 оркестранти и мажоретки от цялата страна – 9 фанфарни, 2 духови и 15 мажоретни състава от Свищов, Горна Оряховица, Враца, Радомир, София, Правец, Долни Дъбник, Бургас, Троян, Летница, Ветово, Шумен, Разград, Велико Търново, Елена, Панагюрище, Кърджали и Лом. Началото беше поставено с тържествено дефиле по главната улица. Изпълненията си участниците представиха на сцената пред Първото българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.

       Благодарение на добрите впечатления от предишното участие на момичетата от състава и атрактивната визия, домакините очакваха с нетърпение представянето им и още по време на дефилето бяха искрено аплодирани. В тазгодишното издание на фестивала направиха дебют и по-малките мажоретки. Така общият блок на горооряховските момичета се представи отново на изключително високо ниво.

     Председателят на организационния комитет и кмет на община Свищов Генчо Генчев тържествено откри Националния преглед и даде старт на концертната програма. Той изрази специални благодарности към директора на СУ „Димитър Благоев” Цветанка Кирова, за реализирането на това национално събитие, което е част от културния календар на община Свищов, и този на Министерството на културата. Цветанка Кирова също приветства участниците и гостите, и поздрави община Свищов за ползотворната, съвместна работа.
Събитието е единствената подобна национална инициатива в България и затова е и дългоочаквано и несравнимо вълнение и изживяване за участниците и техните ръководители, а за жителите на града неповторима емоция.

     Този фестивал е началото на поредицата предстоящи събития, в които ще участва мажоретният състав на СУ „Вичо Грънчаров“ в страната. Представителният състав, като бронзов медалист в Албена – 2017г., има право да участва в тазгодишното издание на Европейския шампионат Merri majorette в Хърватия през месец август.

Информация : СУ „Вичо Грънчаров“

Използвана е информация и от профил във facebook – СУ „Димитър Благоев“, гр. Свищов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *