57 четения

Прострелян при гонка съди полицията във Велико Търново за 300 000 лева

Прострелян при гонка от пътни полицаи съди Областната дирекция на МВР във Велико Търново за 300 000 лева. Илия Върбанов от град Левски е завел дело в Административния съд в старата столица, като е предявил иск за сумата,  заедно с лихвите по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Искът на младия мъж е за причинени неимуществени щети.

Действието се разиграло в нощта срещу 6 април м.г. Няколко часа преди това той и четирима негови приятели решили да отидат на дискотека в Свищов.След купона същата вечер потеглили към Левски с лек автомобил Рено „ Меган“ . Зад волана на лекия автомобил бил Станчо Станчев. На излизане от дунавския град ги последвала патрулка. След като забелязал полицейската кола, Станчев натиснал рязко газта с намерение да се изплъзне от униформените, но се образувала гонка, при което полицаите започнали да стрелят по реното, а един от куршумите ранил Илия Върбанов. Куршумът го пронизал в коремната област като засегнал черния му дроб и други вътрешни органи. Наложило се да бъде опериран по спешност, при което били отстранени единия му бъбрек и жлъчката.

 

В исковата си молба Върбанов твърди, че в следствие раняването с пистолет „Макаров” е претърпял трайни увреждания на здравето и негативните последствия от това ще са за цял живот. Ищецът настоява съдът да назначи съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертизи. Освен това той иска да бъдат призовани на делото двамата полицаи – Калин Павлов и Виктор Найденов, както и приятелите му, които да свидетелстват по случая.

 

Един коментар за “Прострелян при гонка съди полицията във Велико Търново за 300 000 лева

  • 02.05.2018 в 17:39
    Permalink

    Полицията има право! Как може да няма елементарно преедстава за органите на реда, Те ТРЯБВА, да задържат.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!