СУ "Вела Благоева" чества патронния си празник с пищно шествие и много спортни игри | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

СУ „Вела Благоева“ чества патронния си празник с пищно шествие и много спортни игри

Публикувана на: 02.05.2018г. 3188 прегледа

С ПИЩНО ШЕСТВИЕ, КОЕТО ПРЕМИНА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ „БУЗЛУДЖА“, УЧЕНИЦИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ НА СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ЧЕСТВАХА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН НА АПРИЛ. Духовият оркестър на Националния военен университет „Васил Левски“ и знаменната група на училището поведоха дългата повече от километър колона. Стотици родители и жители на квартала аплодираха учениците и техните преподаватели за решението да започнат празника си с шествие. Всички възпитаници на гимназията шестваха с бели ризи и червени вратовръзки, които са новият отличителен знак на търновското училище.

След почетната обиколка на квартала, момичетата и момчетата се върнаха в двора на училището си, където като огромен хор пяха патриотични песни под съпровода на оркестъра на Военния университет.

По традиция ръководството на СУ „Вела Благоева“ отличи най-добрите ученици за постигнати успехи в областта на науката и спорта. Първи за отличията си излязоха победителите в областните кръгове на олимпиадите по български език и литература и география и икономика – петокласничкаата Стелияна Зарзаланова, заела I място в областния кръг на олимпиадата по български език и литература, Дария Коларска от VII клас, също първа в своята възрастова група, и Симона Цветанова от V клас, станала трета при учениците от пети клас. Наградите бяха осигурени от Регионалния инспекторат по образованието, откъдето отличиха и Пламен Миланов и Кристиян Христов за представянето им в олимпиадата по география и икономика.

За отлични резултати в „Математическо кенгуру“ награди получиха Димитър Марков от V клас, първокласничките Дени Цветкова и Десислава Христова, година по-големият Михаел Михов, Дамяна Котларова от ІІІ клас и четвъртокласничката Виктория Обрешкова. Отличия имаше и за учениците, постигнали успехи на Държавното първенство по стрелба с лък, за момчетата от баскетболния отбор във възраст V – VII клас, за победителите в училищния турнир по футбол, както и за отбора, станал трети в националното състезание с доброволци от детските полицейски управления. Отборът е в състав Михаела Чернева, Сияна Кънчева, Николай Статев и Стилиян Недев, които са победители в областния кръг на състезанието.

След официалната част празникът продължи със спортни игри. Децата се забавляваха заедно със sportuvam.info.

С. АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *