6 четения

Пет награди за наши млади самодейци от фестивала „Малкият принц“

НИКОЛА МАРИНОВ ОТ ДЕБЕЛЕЦ И ВИКТОРИЯ КОСТАДИНОВА ОТ ШЕМШЕВО СПЕЧЕЛИХА НАГРАДИТЕ ЗА ГЛАВНА МЪЖКА И ПОДДЪРЖАЩА ЖЕНСКА РОЛЯ на осмото издание на Националния фестивал за детско-юношеско театрално творчество „Малкият принц“. Конкурсът събра във Велико Търново повече от 400 малки и млади артисти на възраст от 6 до 29 години от цялата страна.

Никола Маринов от Дебелец получава отличието си за ролята на Перко от „Яйцето“ от Борис Априлов. Наградата за поддържаща женска роля отиде при Виктория Костадинова от театрално студио „Дионисий“ в Шемшево за ролята й на Пчелата от „Чими“. И двамата са състезатели в по-малката възрастова група на децата артисти до 14 г.

Поощрителния приз за спектакъл и 200 лв. получи театрална формация „Смехоран“ при читалище „Съгласие“ в Дебелец за „Сиромашка радост“ от Елин Пелин.

Още две отличия останаха в областта. За поддържаща женска роля наградата получи Силвия Иванова за превъплъщението си в образа на Министершата от „Госпожа Министершата“ на Бранислав Нушич, представена от Детско-юношеско театрално студио „Магия“ при читалище ,,Извор-1873“ в Самоводене.

Поощрителна награда за актьорско майсторство получи и Николай Ганчев за ролята на Иван от „Татул“ на Г. Караславов, представена от „Театър 220“ при ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ – Горна Оряховица.

Организатори на фестивала бяха Община Велико Търново и Народно читалище „Извор – 1873” в Самоводене.

Снимки: Марина ЧАМУРКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!