9 четения

Гола статуя на Доналд Тръмп беше продадена на търг за 28 000 долара

Статуя, изобразяваща президента на САЩ Доналд Тръмп по „адамово облекло“ – единствената оцеляла измежду пет подобни творения, беше продадена на търг в Лос Анджелис за 28 000 долара, предаде Франс прес.
Голата статуя е създадена от творческия колектив „Индиклайн“ от Западното крайбрежие на САЩ. Останалите четири скулптури, изобразяващи Тръмп без дрехи, със завиден корем и миниатюрно мъжество, бяха нападнати от вандали или разрушени.
Въпросните статуи, наречени „Императорът няма топки“, се появиха през август 2016 г. в Лос Анджелис, Сан Франциско, Ню Йорк, Сиатъл и Кливланд. По това време президентската кандидатура на Тръмп будеше не само скептицизъм, но и безграничен интерес.
Единственото оцеляло копие беше спасено от конфискуване и претопяване от галерията Ла Лус де Хесус (Светлината на Исус) в Холивуд.
Организаторите на търга от „Джулиънс окшънс“ съобщават, че новият собственик на статуята е телевизионната знаменитост Зак Баганс, който разследва паранормални явления и смята да я изложи в специализирания си музей в Лас Вегас.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *