Търновци ще бягат в подкрепа на хората с гръбначни увреждания

ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ ВКЛЮЧВА В ГЛОБАЛНОТО СЪБИТИЕ В ПОДКРЕПА НА ХОРАТА С ГРЪБНАЧНИ УВРЕЖДАНИЯ – WINGS FOR LIFE WORLD RUN. То е популярно в цял свят и всяка година провокира десетки хиляди да обуят маратонки и да излизат да бягат в един и същи час на 6 май. Тази година към тях ще могат да се присъединят и болярите благодарение на най-голямата група за здравословен начин на живот и спорт в старата столица TurnovoRuns.

„Близък приятел ме запозна с идеята. Вътрешното ми чувство каза, че трябва да съм замесен и в тази добра кауза, а най-сладко е, когато го правиш с цел по-голяма от теб самия“, казва Калин Василев, създател на организацията.

Началото на инициативата навсякъде по света, в това число и областния град, е предвидено за 14:00 часа. Единственото условие за участието е ентусистите да свалят мобилното приложението Wings for Life World Run App, което отчита пробяганите километри. Регистрацията в интернет платформата изисква заплащане на такса от близо 16 лв., а всички средства отиват в полза на фондация Wings for Life, подпомагаща различни клинични проучвания и медицински изследвания, които целят да открият лек срещу травмите и увреждания на гръбначния стълб.

Wings for Life е неправителствена изследователска фондация, основана през 2004 година от Дитрих Матешиц и двукратния световен шампион по мотокрос – Хайнц Кинигаднер. Организацията финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб и работи заедно със световноизвестни и уважавани институти.

Г. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *