127 г. от Първата социалистическа сбирка в България отбелязаха във В. Търново

СИМПАТИЗАНТИ И ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ЛЯВАТА ИДЕЯ ОТБЕЛЯЗАХА 127 ГОДИНИ ОТ ПЪРВАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА СБИРКА В БЪЛГАРИЯ. За да отбележат празника, в парка „Никола Габровски”, където преди повече от век Никола Габровски и Димитър Благоев са поставили началото на социалистическото движение у нас, дойдоха и народните представители Весела Лечева и Валентин Ламбев, общинският председател на БСП във Велико Търново Стефан Стефанов, областният председател Петко Тюфекчиев, общинският председател на социалистите в Горна Оряховица Огнян Стоянов, на Лясковец Емилия Жилиева, на Павликени Христо Кавалски, на Златарица Биляна Мянова, на Стражица Катя Петрова, на Габрово Здравко Кънчев, кметовете на Павликени инж. Емануил Манолов и на Полски Тръмбеш Георги Чакъров.

„Лявата идея е жива, а наследството на Никола Габровски и Димитър Благоев е кауза, която днес крепи и младите хора. Кауза, която е необходима на българското общество. Защото са тревожни фактите за социалното разслоение на българските граждани. Огромната бедност, бих казала и неграмотност, защото данните, които има в НСИ, показват, че има много пропуски и в образователната система“, каза Весела Лечева.

Цветя пред паметника на Никола Габровски и Димитър Благоев поднесоха народни представители, граждани, общественици и привърженици на лявото движение в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *