martineli

martineli

Куп награди за учениците от лясковското училище „Цани Гинчев”

Традицията учениците от лясковското начално училище да завоюват челни места от различни състезания и конкурси продължава. Второкласничката Цветина Чергиланова се завърна със сребърен медал и купа от финалния кръг на националното състезание „Моята родина”. Карина Ибрямова от IV клас завоюва бронзов медал в своята възрастова група. Двете деца се откроиха сред 250 свои връстници от цялата страна. Финалното състезание бе в град Стара Загора и се проведе под формата на тест с 20 въпроса.

Григор Владимиров от I клас показа завидни спортни умения и се завърна с бронзов медал от Международния турнир по таекуондо „Августа Оупън”, който се проведе също в град Стара Загора. Момчето се съревновава с близо 300 други деца от 24 български, сръбски и гръцки клуба.

С медали и купи се върнаха се върнаха и Преслав Чокоев и Николай Гатев от националните ученически игри за ученици с увреден опорно-двигателен апарат и ДЦП, организирани от Българската параолимпийска асоциация. Те се състезаваха в спортовете лека атлетика, тенис на маса, шахмат, бадминтон и дартс.

Иван ПЕЙЧЕВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *