Хеттрик на Любо Генчев донесе спасителен пояс за тръмбешчани

„Янтра“ (П. Тр.) – ФК „Севлиево“ 3:1

 

С хеттрик на Любомир Генчев отборът на „Янтра“ (П. Тръмбеш) постигна важна победа срещу тима на ФК „Севлиево“. Тази пролет гостите не бяха познали вкуса на поражението, но в събота три бързи контри на домакините ги нокаутираха.

В 19-ата минута Любо Генчев надбяга пазачите си и откри резултата. Пак той вдигна на 2:0 в 35-ата минута, като този път пробивът му бе отляво.

Второто полувреме тръгна с натиск на севлиевци, който даде резултат и преднината на тръмбешчани бе намалена на 1:2 от Велислав Денчев след час игра. Опитите на гостите де се настанят трайно в половината на „Янтра“ отвориха пролуки в отбраната им и възможности за контри. При една от тях Любо Генчев бе изпуснат и ознаменува добрата си игра с трети гол. До края силна изява имаше и вратарят на тръмбешчани Радослав Рашков, който спаси дузпа бита от Альоша Илиев.

С успеха „Янтра“ прибави три точки в актива си и гарантира на лидера „Кариана“ предсрочно влизане във Втора лига, тъй като разликата между първия и втория в класирането пет кръга преди края на сезона стана 16 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.