Търновската дизайнерка Аксел Харди облече Мис Еко с… истински парашут | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Търновската дизайнерка Аксел Харди облече Мис Еко с… истински парашут

Публикувана на: 08.05.2018г. 3127 прегледа

ЕКОКОСТЮМЪТ на 18-годишната българка Лина Картър, която стана Мис Еко Европа 2018, е изработен изцяло от истински парашут и рециклирани платове, а материалите са от търновската дизайнерка Аксел Харди. Костюмът е част от колекцията „Адреналин – рециклирани облекла от парашут”, който е бил харесан от Любомир Стойков – шеф на Академията за мода у нас. Той свързал Аксел Харди с Лина, която била облечена в зеления костюм за дефилето в Кайро.

„Тази моя колекция е направена от няколко вида парашути – стари от памук и естествени материи и нови. Облеклата са от миналата година, но не съм се и надявала, че проф. Стойков ще ги хареса и предложи на Лина“, обясни самоуката дизайнерка, която от години предлага на дамите нестандартни бутикови плетени дрехи, а освен това облича и американки в Манхатън, за което „Борба” вече писа. Аксел не е ходила в Кайро за церемонията и нейната награда е славата на В. Търново и на нейните идеи, скромно казва тя. На последното модно изложение у нас „Златна игла” през март т. г. Аксиния Стефанова, каквото е истинското име на модистката, участва с колекция „Изкушение” и събра много овации.

Международният конкурс „Мис Еко” се проведе за четвърта поредна година. Участие в него взеха представители на 53 държави от различни краища на света. Финалната галавечер се състоя в операта в Кайро миналата седмица. „Мис Еко” се организира като престижно международно събитие с подкрепата на Министерство на туризма на Египет. Интересното за Лина Картър е, че родителите й са виетнамци, но тя е родена и живее в България и е студентка специалност „Връзки с обществеността“ в Нов български университет.

Н. ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!