„Виргиния балет“ спечели „Златна роза“ от танцов фестивал в София

НАЙ-ГОЛЯМАТА НАГРАДА – ПРИЗА „ЗЛАТНА РОЗА“, СПЕЧЕЛИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА „ВИРГИНИЯ БАЛЕТ“ ОТ ВТОРИЯ ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ В СОФИЯ. Момичетата на Виргиния Казарина са завоювали престижното отличие за чудесното си изпълнение на танца „Валс по музика на Пол Линке“. Танцът е по хореография на ръководителката на танцовото студио Виргиния Казарина и е класиран и на първо място в категория класически балет за деца до 12 г. В хореографията танцуват Богдана Лещакова, Кристин Сутрова, Леа Попдончева, Сияна Гунчева, Ина Маринова, Христиана Стефанова, Йоана Георгиева и Девора Казарина.

Търновската школа, която работи под шапката на Младежкия дом, получи и ваучер на стойност 200 лв. за цялостното си успешно представяне.

В категорията за съвременни танци Богдана Лещакова е първа с танца си „По списъка на Шиндлер“. Младата танцьорка има златен медал и за танца си, който изпълнява заедно с Кристин Сутрова и Ина Маринова в категория съвременни танци по хореографията на Мария Казарина. Със злато са се окичили още Девора Казарина и Сияна Гунчева с хореографията на Мария Казарина „Говори с мен“ в категория съвременни танци. Купа за първо място имат и Валерия Савова, Нора Петрова и Кристияна Николова и за хореографията на Виргиния Казарина „Трио балет“.

Възпитаниците на школата са спечелили още три сребърни медала и един бронзов от фестивала в София. Сега балетът се подготвя за участието си в Световните финали на танцовия фестивал DWC, който тази година е в Испания. 12 000 участници от 47 страни са регистрирани за състезанието.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *