31 четения

Около 15 процента от 26-годишните са девствени поради страх от секса

Около 15 процента от поданиците на Нейно Величество на 26-годишна възраст са останали девствени, поради страх от секса, установи проучване, публикувано от в. „Метро“.
Според изследване, проведено от лондонския „Юнивърсити колидж“ родените в навечерието на новото хилядолетие изчакват по-дълго, преди да се впуснат в сексуални преживявания. Изследователите проследили 16 хиряди души, родени в периода 1898-1990 година откакто те били 14-годишни. Когато интервюирали участниците през 2016 година, когато те били на 26, екипът устаноли, че 15 процента от тях били останали девствени. Твърде възможно е процентът да е и още по-висок, тъй като известен брой от участниците отказали да отговарят на въпроси, свързани с п оловия им живот.
От получените данни става видно, че във Великобритания значително се е увеличил броят на девствените млади хора. При предишни проучмвания британците, запазили своето целомъдрие до 26-годишна възраст бяха едва 5 процента.
Отказът от полов живот специалистите обясняват като обратна реакция на свръх сексуализирането на съвременната култура съвременната ни култура. Тя породи страх от интимност при голям брой младежи. „Според днешните канони всички жени трябва да имат божествено сексапилни тела, а мъжете да са в постоянна ерекция“, коментира Сузана Абси ,една от авторките на изследването. Тези стереотипи плашат младите британци да не би да се представят под нивото на очакванията и да бъдат усмивани в социалните мрежи

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!