39 четения

Основната част на крайбрежната улица на В. Търново ще е готова до есента

Край Янтра се оформя нова зона за отдих

ДО ЕСЕНТА ТРЯБВА ДА Е ГОТОВА ОСНОВНАТА ЮГОИЗТОЧНА ЧАСТ ОТ КРАЙБРЕЖНАТА УЛИЦА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЗА КОЯТО СЕ ГОВОРИ ОТ ГОДИНИ. Тя ще е с две платна и тротоари за пешеходци. Наш екип видя на място, че с изграждането й са ангажирани 30 човека от най-голямата местна пътностроителна фирма „Пътни строежи ВТ“. Реализацията й ще коства около милион, а парите са осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж“. Вече е готово пътното легло, както и тротоарните алеи, които се простират от подножието на Царевец по протежението на Янтра и достигат до тупик в близост до първите къщи на ул. „Ген. Гурко“ недалече от „Интерхотел Велико Търново”. Общината на няколко пъти опита да привлече евросредства за пълното изграждане на отсечката, но така и не успя. Така се стигна и до възможността за финансиране по Оперативната програма, която не бе изпусната. Основната част от улица „Крайбрежна”, която е около километър, ще бъде завършена до месец, а прилежащата инфраструктура – паркинги, джобове за съдове за смет и подходи, се планира да стане до септември, информират изпълнителите. Още през соца пък е започната и направена частично югоизточната част на „Крайбрежна“ откъм Южния пътен възел, която достига до подножието на Стамболовия мост. Отсечката ще бъде изцяло завършена при направата и на средния участък, който е паралелен от юг на ул. „Генерал Гурко“.

СПОРЕД ОБЩИНАТА „КРАЙБРЕЖНА“ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЛЮБИМАТА КРАЙРЕЧНА УЛИЦА НА ВЕЛИКОТЪРНОВЦИ ЗА РАЗХОДКА. С асфалтирането й се осигурява и достъп до множество красиви и спокойни кътчета на Янтра, включително познатата от миналото плажна зона в подножието на кв. „Света гора“, която ще бъде почистена и възстановена за втори път през последните 5 години. В ремонтиращия се участък е и бентът на реката, който пък е любимо място за рибари. От кметството планират до есента да направят и осветление, както и множество кътове за отдих край реката.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. авторът

2 коментара за “Основната част на крайбрежната улица на В. Търново ще е готова до есента

 • 09.05.2018 в 14:37
  Permalink

  Най-добрата новина. Дано и гражданите оценят и пазят и доразвиват това прекрасно място. Малко градове могат да се похвалят с такава гледка и възможност.

  Отговор
 • 10.05.2018 в 0:07
  Permalink

  A dano, krayno vreme beshe , stiga da ima koy da pazi i da ne razhvurlq bokluci sled tova!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!