martineli

martineli

Горнооряховски пулмолог организира благотворителна фотоизложба за Дома за деца в Дебелец

Д-Р НЕЛИ РАЙКОВА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЩЕ ПОДРЕДИ БЛАГОТВОРИТЕЛНА ФОТОИЗЛОЖБА, СРЕДСТВАТА ОТ КОЯТО ЩЕ БЪДАТ ПРЕДОСТАВЕНИ НА ДОМА ЗА МЕДИКО-СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА В ДЕБЕЛЕЦ. Темата на експозицията е „Да подадеш ръка“, а целта – закупуването на специализирана медицинска апаратура за магнитотерапия и дървена индукторна кушетка за децата в институцията и посещаващите дневния център към нея. Уредът струва около 4876 лв.

„Смятам, че това е кауза, която безспорно си заслужава усилията и труда. Хрумна ми, че чрез моето хоби мога да помогна на децата със специални потребности. Аз съм любител фотограф повече от 20 години и какво по-хубаво от това да допринеса за подобряване на специализираната грижа за малчуганите в дома“, коментира д-р Райкова.

Тя е пулмолог на индивидуална практика в Горна Оряховица и в свободното си време пътува из България и по света. Казва, че обича да запечатва с фотоапарата си красиви места и вярва, че всяка снимка трябва да носи заряд, настроение и някаква идея.

Фотоизложбата включва 90 кадъра. Преобладават пейзажите и портретите, а сред сниманите дестинации са Родопите, островите Капри и Санторини, Венеция, Париж, Лисабон и т.н. Фотосите са направени през последните 10 години.

Откриването на „Да подадеш ръка“ ще бъде на 22 май в изложбената зала на художествена галерия „Неделко Каранешев” от 17:30 часа. Изложбата ще бъде отворена минимум 2 седмици, а според графика на галерията има шанс да продължи до месец.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Един коментар за “Горнооряховски пулмолог организира благотворителна фотоизложба за Дома за деца в Дебелец

  • 10.05.2018 в 7:25
    Permalink

    Дано има повече такива млади образовани и интелигентни хора в България, че вече не останаха

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *