Бивш военен изгоря с над 200 000 лв. за мними подкупи на върховни съдии

Гюрай Ашимов и Димитър Сбирнаков от Полски Тръмбеш шантажирали мъжа за бързи и уговорени процеси в негова полза

БИВШ ВОЕНЕН, КОЙТО МИНАЛАТА ГОДИНА НАШУМЯ с история за перверзен секс и малтретиране на гадже от интернет, е бил шантажиран месеци наред от двама рекетьори от Полски Тръмбеш. Те научили за драмата на Хрисимир Тотев и решили да изкарат пари на негов гръб. Мъжът е имал 4-годишна условна присъда от Районния съд във Велико Търново за блудство и гавра с приятелката си, която се оплакала от него. Тя дори била принудена да подпише декларация, че ще спи поне три пъти седмично с мъжа, за да се отърве от побоища и гавра. Скандалът доби популярност заради условното наказание и защото на следваща съдебна инстанция бившият армеец се отказа от признанията си обяви, че правел всичко от любов към приятелката си. Случаят обаче има интересно продължение.

30-годишният Гюрай Ашимов, син на небезизвестния бандит Мекото, и аверът му Димитър Сбирнаков – Сбирнака, на 28 години, измислили цяла схема за изнудване и измама на Тотев. Той пък влязъл в изкусния им капан, останал без стотинка, без кола и без имоти и накрая се жалвал от тях в полицията миналото лято. Двамата са били арестувани в Полски Тръмбеш, а преди броени дни срещу тях вече има внесен обвинителен акт от Районна прокуратура в старата столица.

Как се „изчиства“ име и се отменя присъда във ВКС?

Срещите между бившия военен и двамата посредници започнали в началото на май миналата година. Те се виждали с жертвата си в Русе, Полски Тръмбеш, Велико Търново и… Германия, където търновецът заминал на гурбет.

Първата поискана сума била 2000 лева, за да бъде отменена присъдата на Районния съд. След това били поискани 12 000 лв. за подаване на жалба до Върховния касационен съд. На измамения така и не му хрумнало, че след Районния съд има окръжен и апелативен и отиването на едно дело до ВКС не става нито бързо, нито лесно, нито жалбата струва пари. После Сбирнака успял да убеди мъжа за още 22 000 лв., които щели да се разделят между адвокати и човек от ВКС, който да потърси удобен съдебен състав, който може да бъде уговорен.

В СХЕМАТА, КОЯТО ЗВУЧИ АБСУРДНО, БИЛИ ВКАРАНИ И други клопки – например завеждане на дело срещу държавата и спечелване на 98 860 евро, но за целта пак трябвали рушвети от около 10 000 лева. В началото на юни двамата измамници казали на Тотев, че може да бъде обявен за общодържавно издирване, но те могат да оправят и това срещу десетина хиляди лева. За това той пък си продал мерцедеса. След това дошла и поредната версия – жената, която Тотев тормозил, била подала друга жалба срещу него и за да се оправят нещата, на определени хора по веригата трябвало да се броят 70 000 лева. Тези пари обаче Тотев не дал, защото Гюрай вече бил арестуван, а сумата до момента била 140 000 лева. Димитър Сбирнаков успял да се облажи от проблема на мъжа с над 56 000 лева. Общата „заработка“ на двамата е за над 200 000 лв. за около два месеца.

Наглостта няма граници – Сбирнака съди полицията за вреди…

НА 4 МАЙ ГРАЖДАНСКА КОЛЕГИЯ НА РАЙОННИЯ СЪД В СТАРАТА СТОЛИЦА отказва на Димитър Сбирнаков –Сбирнака, решение в негова полза за вреди от Областната полиция. Той поискал 5000 лева по ЗОДОВ, защото дълго време бил разследван. Бил привлечен като обвиняем на 31 юли 2017 г. за измама на Тотев. Разследващите обаче работели бавно и бездействали повече от 8 месеца и той търпял неимуществени вреди. Оценил ги на 5000 лева. Съдът порязал мераците на Сбирнака и дори му обяснил, че в края на март т.г. са му предявени обвинения. Преди броени дни пък срещу него и Гюрай е внесен и обвинителният акт.

Нели СУКОВА

One thought on “Бивш военен изгоря с над 200 000 лв. за мними подкупи на върховни съдии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *