ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ФЕСТИВАЛ У НАС: 6FEST ГАБРОВО ПОКАЗВА УНИКАЛНА КАСКАДА ОТ ЛЕТЯЩ БАЛОН

За първи път на фестивал у нас и за първи път в Габрово международният фестивал за улични изкуства 6Fest ще покаже уникална каскада от летящ балон. Опасният и атрактивен номер неслучайно се нарича „Предизвикателството на смъртта на Худини“. Каскадата ще бъде изпълнена от Българския Худини – габровският илюзионист Йордан Белев от „Куик Хендс Проджект“.

Йордан Белев е един от най-изявените млади български илюзионисти и съосновател на магичната организация „Куик Хендс Проджект“, позната ни от Магична среща „Златна котка“ и „Царете на магията“.

Самият Дани Белев има над 20 години опит на сцената. Той е и единственият български илюзионист, който изпълнява каскади, подлагащи на изпитание човешката издръжливост и на ръба на риска.

Събитието от програмата на 6Fest ще се случи на стадион „Априлов“ в Габрово на 19 май от 11 часа. В следобедните часове на 19 май в Градинката с мечето в Габрово ще видим и Улична магия от Quick Hands Junior.

Събития от второто издание на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest ще открият и закрият тридневната карнавална програма на Габрово тази година. Всички прояви на 6Fest са с вход свободен.

Сред останалите акценти на 6Fest са чуждестранните гости – Диего Контрерас от Венецуела – гостува с „Цирк де ла Люлин“, за да покаже съвършенството на акробатичните номера. От Унгария в Габрово пристига групата за съвременен цирк „Firebirds“, участвала в големи фестивали като Sziget festival в Будапеща и Burning Man в САЩ. На 6Fest в Габрово унгарците ще направят парад на кокили по централните улици на Габрово на 19 май следобед и ще покажат и цирковото си шоу “Steam On” – носител на награда от Kremnice Gagy Festival.

За първи път в Габрово 6Fest ще организира GABROVO FREE TOUR – пешеходна туристическа обиколка на Габрово, на която желаещите ще научат любопитни факти за миналото на града и най-интересните места, хора и събития на Габрово.

Мащабен светлинен карнавален парад ще закрие програмата на 6Fest на 20 май от 21:00 ч. на централния площад „Възраждане“ в Габрово. 10 артисти от Театър на огъня и сенките “Fireter” в светещи костюми и на кокили ще дефилират пред зрителите, а с тях ще се движи и голяма светеща конструкция.

6Fest е създаден по идея на Момчил Цонев. Проектът на сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2018.

Фестивалът 6Fest може да следите на двуезичния сайт тук, на Facebook страницата на 6Fest Gabrovo или в специалното Facebook събитие тук. Ако сте изпуснали първото издание на фестивала, може да се потопите в артистичната атмосфера чрез фестивалното видео тук.

 

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА 6FEST ГАБРОВО

 

18.05.2018 (петък)

 

18:00 – 18:30 ч. „Кабаре на конци“ – „Соулмейд“ и Георги Гъделев

Градинката с мечето

 

19.05.2018 (събота)

 

11:00 – 11:30 ч. Каскада от летящ балон – Йордан Белев, „Куик Хендс Проджект“

Стадион „Априлов“

 

13:30 – 14:30 ч. Парад на кокили „Stilt Walkers“ – „Firebirds (Унгария)

Маршрут: ул. „Радецка“ – ул. „Априловска“ – Градинката с мечето

 

14:45 – 15:15 ч. „Кабаре на конци“ – „Соулмейд“ и Георги Гъделев

Градинката с мечето

 

15:30 – 16:00 ч. Цирково шоу “Steam On” –  „Firebirds“ (Унгария)

Градинката с мечето

 

16:15 – 16:55 ч. „Цирк де ла Люлин“ и Диего Контрерас (Венецуела)

Градинката с мечето

 

14:30 – 17:00 ч. Улична магия от Quick Hands Junior

Градинката с мечето

 

16:00 ч. GABROVO FREE TOUR – пешеходна туристическа обиколка на Габрово

Сборен пункт: Градинката с мечето

 

20.05.2018 (неделя)

 

21:00 – 21:45 ч. Светлинен карнавален парад – Театър на огъня и сенките “Fireter”

Площад „Възраждане“

Източник: Община Габрово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *