42 четения

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 11 – 17 май

Не воювайте за чужди територии и успехи, сътворете своите собствени

 

Здраве: Не се претоварвайте и не стойте до късно на работа в петък следобед. Ще си причините силно главоболие или повишено кръвно налягане. През уикенда се разходете на чист въздух. Очите ви искат да виждат зелени картини, за да отпочинат от компютъра и умния телефон. Обличайте се според времето в понеделник и вторник, когато имунитетът ни е отслабен. Предразположени сме към настинки. В сряда и четвъртък бъдете заобиколени от приятна компания. Неподходящите хора ще ви карат да се чувствате некомфортно, с нарушен емоционален баланс, а оттук може да си докарате и здравословни неразположения. Не си струва.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите – събота, неделя, понеделник и четвъртък. Неблагоприятни дни: петък, вторник, сряда. Неблагоприятни дни за топла коламаска: вторник, сряда. Масажи: Можете да правите масажи през всички дни от седмицата. Масажи за отблокиране на различни блокажи по тялото: понеделник. Ароматни масажи или релаксиращи такива: сряда и четвъртък. Обеци и татуировка: Дните са благоприятни за тези процедури. Сауна и парна баня: Луната забранява престоя в парна баня във сряда и четвъртък.

Хранене и диета: Възползвайте се от въздействието на намаляващата Луна до вторник, когато по-лесно можете да отслабнете, ако спазвате определени хранителни режими или диети. Лунната диета тази седмица започва във вторник точно в 14,47 часа с настъпване на новолуние и продължава 24 часа. През целия период се хранете балансирано, ако желаете да задържите сегашните си килограми. Внимавайте, защото в понеделник и вторник апетитът е засилен и лесно можем да прекалим с количеството на порциите. Пийте повече вода и се разхождайте на чист въздух. Хапвайте салати и пресни плодове, от които ще се чувствате във форма и в перфектно здраве.

Основни звездни аспекти: През следващата една седмица гостуващата Луна в Риби, Овен, Телец и Близнаци в комбинация с новолунието в Телец изисква от нас да направим реална оценка на всичко онова, с което съдбата ни е дарила. Да видим качествата и уменията си, да се радваме на благата, с които разполагаме. Ключовата дума през следващата седмица е „радост”, като радостта е от онова, което си е само наше, съкровено и лично. Не воювайте за чужди територии и успехи, сътворете своя собствен. В понеделник Меркурий навлиза в Телец, а в сряда Уран ще го последва и също сменя знака си – от Овен в Телец. Засилва се темата за „лично”, „свое”. Човек може да стане все по-любвеобилен към онова, което има и притежава, стига да го цени. Във вторник настъпва новолунието в Телец, което допълва темата за лично щастие, основано на реалната преценка за живота, а не на въображаемата такава. В четвъртък Марс навлиза във Водолей, където ще направи един по-дълъг във времето преход, придружен и от ретроградно движение впоследствие. Планетата подклажда страстите на вечно недоволните с положението си хора и на онези, които постоянно са в несъгласие с възгледите на управляващите и доказалите се в обществото лидери. Опитайте се да видите собствените си качества, да блеснете с тях пред всички останали.

 

ОВЕН

Гледайте себе си

Намирате се в благоприятен момент на емоционален, физически и психически подем. Това обаче може да е повод и да допуснете много грешки по невнимание или от пренебрегване на важностите. На работното място се опитайте да не започвате нови неща, преди да сте завършили старите. В личен план потискайте агресията. Новолунието в Телец ви прави особено чувствителни не към това, което имате и с което разполагате вие, а към всичко, което притежават хората около вас. По-добре гледайте себе си, своите собствени ценности, качества и притежания. Така ще се чувствате по-щастливи.

 

ТЕЛЕЦ

Важна седмица

Предстои важна седмица за вас. Ще бъдете активни, защото вече чувствате подем в емоционално отношение и чрез здрава работа и усърдие ще успеете да насочите тази енергия в правилното направление. Не се разпилявайте, а се концентрирайте в една точка. Меркурий и Уран навлизат в знака ви, а и новолунието също е в Телец. По всичко личи, че сте в центъра на всички събития и случки, че представлявате интерес за всички около себе си. Внимавайте какво говорите и вършите. Правете го с чувство за отговорност. Седмицата е благоприятна, но не подкрепя необмислените действия. Не се захващайте с такива.

 

БЛИЗНАЦИ

В хармония със себе си

Задава се една доста напрегната седмица за вас. Стремежът ви е да стабилизирате финансовото си състояние, от една страна, а от друга, проблемите в семейството и непредвидените разходи там ще ви притискат до стената. Това е негативната част от прогнозата. Има и добра новина, която идва в сферата на вашата жизнена енергия. Ще се чувствате жизнерадостни и бодри, което на свой ред ще помогне да преодолеете препятствията по-лесно и разумно. Обърнете повече внимание на психическата си устойчивост и бъдете в хармония със себе си.

 

РАК

Нови перспективи

За вас предстои благоприятен период. Той е на раздвижване и възможности. Нямате причини да не успеете и през новата седмица, защото с вас е късметът и подкрепата на близките. Ангажиментите ви през следващите работни дни са главно от делови характер. Някои от вас възобновяват съюз, други ще предложат съдружие на човек, на който имат доверие. Времето е идеално да пробвате нещо ново в обществената сфера. Новолунието в Телец ще ви помогне да посеете семенцата, които да се зародят съвсем скоро и да дадат своите богати плодове. Действайте, вземайте решения и се радвайте на всичко, което имате, и което можете да наречете „свое”.

 

ЛЪВ

Не правете забележки

За вас се задава по-натоварен период. Напрежението ще бъде изразено както в професионален, така и в личен план. Служебните дела изискват повече отговорно отношение, повече старание и да увеличите времето, което им отделяте като цяло. Някои ще променят партньорите си, други ще търсят нови хоризонти. Това не е подходящо за този момент, защото ще ви остави с купища недовършени дела. В любовта желанието ви да промените живота си ще бъде водещо. Ще има такива, при които тази промяна ще е градивна, но това са самотните представители. При другите, чието намерение е да правят забежки, последствията ще са горчиви.

 

ДЕВА

Нови перспективи

Усмихнете се. За вас предстои една доста благоприятна и по-спокойна седмица. Заздравява се и емоционалното, и здравословното, и финансовото ви състояние. Добивате увереност в действията си, вършите ги със замах и оттук можете да очаквате разрешаването на някои „затлачили” се проблеми в последните седмици. Навлизането на Меркурий в Телец ви действа облагородяващо, сякаш късметът ви се развързва и вие отново можете да поемете глътка въздух. Новолунието в Телец изисква да се решите на едно дългоочаквано пътуване или поне да започнете да се готвите за такова. Учете, търсете нови перспективи, нови светове и ниши за изява. Основната линия в хороскопа ви сега е „разширяване”.

 

ВЕЗНИ

Не изпадайте в меланхолия

Не се намирате в лек период. Борете лошото настроение чрез положителни мисли, добри приятели и сладки приказки. Не изпадайте в непреодолима меланхолия. На този етап не бива да си позволявате депресия, защото тя по всякакъв начин ще се отрази на живота ви. Мнозина ще са онези от вас, които се налага да са активни в службата, да поемат инициативи и да вършат няколко неща наведнъж. За щастие, ще има благодарност за положения от вас труд и ще се почувствате оценени по достойнство. Друга тенденция в хороскопа е фактът, че ще ви потръгнат отношенията с приятелите и близките. Ще искате да направите промяна и мнозина ще я достигнат. Тя ще започне първо от личния живот и ще обхване служебния след време.

 

СКОРПИОН

Пълен напред

Ако в последните няколко седмици чувствахте неспокойствие и лабилност, то от сега нататък нещата положително ще се променят. Ще се сдобиете с увереност и стабилност както в емоциите, така и в чувствата. Добрата новина идва на работното място, където ще се реализирате повече от високо. Трудностите изведнъж ще изчезнат. На хоризонта не се очакват провали, но все пак внимавайте с всичко, с което се заемате. Точно сега имате склонността да преувеличавате силите си и да се заемате с дела, които не са залък за вас. Вървете с малки крачки напред и ще видите, че всичко се нарежда по най-добрия начин.

 

СТРЕЛЕЦ

Преодолейте стреса

Следващата седмица иска от вас да потискате емоцията, като давате свобода на творческото си мислене и свободата на своя личен избор. Сега можете да кажете, какво ще правите оттук насетне, защото го желаете. Ако сте нервни, недоволни и вечно мърморещи, ще допуснете много грешки, повечето от които непоправими. Не търсете утеха в чуждото нещастие, а се стремете да видите своите плюсове в живота. Гледайте личната си чиния и това, което съдбата е поставила вътре. Намерете си нещо хубаво, което да изпълни вашето ежедневие. Така ще преодолеете стреса.

 

КОЗИРОГ

Бъдете спокойни

Дори и да бяхте организирани и концентрирани в делата си през последната седмица, все има някакви пропуски, които да ви тормозят. Сега ще се заемете с множество ангажименти, които изостанаха напоследък. Добре е, ако приключите с нервното напрежение и се отдадете изцяло на отговорностите. Когато работите, се чувствате пълноценни. Чувствате ли се пълноценни, сте щастливи и дарявате любов в семейството. Това е формулата на хармония във вашия живот. През идната работна седмица имате за цел да я постигнете. Новолунието в Телец ще ви помогне в това направление. Вашата задача е да се стремите към спокойствие.

 

ВОДОЛЕЙ

Противоречив период

Очаква ви противоречив период от сега нататък. От една страна, заредени сте със сили и ентусиазъм за действие, но от друга – прекалената ви нервност невинаги е ваш верен спътник. Тъкмо обратното – тя се превръща в основната причина да не успявате да се изявите във върхова форма. Марс навлиза във вашия знак, където в следващите месеци ще реформира мисленето ви. Ту ще воювате безсмислено с различни хора от своето обкръжение, ту ще съжалявате за тази пропиляна енергия. Като цяло очаква ви доста раздвижена седмица, стартираща един дългосрочен период, в който основният принцип при вас трябва да е набавяне на спокойствие.

 

РИБИ

Без напрежение

Намирате се в етап на укрепване и стабилизиране на състоянието си. Напоследък се заехте с множество ангажименти и почти не ви стигна времето за почивка. Добрата новина е, че ви очаква инжекция от свободно време. Всъщност самите вие ще си го намирате – във все повечето светли часове от деня, в организация на времето си, с отхвърляне на досадните малки ангажименти, които все ви възпират. Като цяло стремежът и при вас трябва да е към спокойствие и наслаждаване на всичко, на което ставате свидетели. Без напрежение ежедневието ви ще бъде пъстроцветно и приятно.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

11 май. Често и вие самите се дразните от своята колебливост и нерешителност. Крайно време е да вземете живота си в свои ръце, без да се вслушвате постоянно в съветите на своите близки. Съобразявате се с всичко около вас, което е и главната ви грешка. Притежавате доста скрити заложби и таланти, които няма как да развиете, ако сами не повярвате в себе си.

Навлизате в година на цялостно завършване на деветгодишен цикъл. С прости думи, поставете край на всички недовършени за момента задачи. Не започвайте нищо ново, а се отдайте на финиширане. След една година по това време ви чака ново начало, което не бива да бъде построено върху стари основи.

Здраве: Възможна е честа поява на главоболие, проблеми с кръвното налягане и очите.

12 май. Родени сте на ден, който ви дарява с положителни вибрации. Позитивни личности сте. Обичате да гледате положително на света, което се превръща в причината да успявате навсякъде, където пожелаете. Усмивката ви е ключът към сърцата на хората. Често обаче се предоверявате и така попадате на недоброжелатели, които се възползват от добротата ви.

Навлизате в прекрасна година на ново и успешно начало. Ето че дойде време да планирате бъдещето си и да предприемете нещо, което ще вършите в следващите девет години. Бъдете последователни, търпеливи и изберете онова, което си заслужава. Успехите ще последват един след друг.

Здраве: Възможни са проблеми със сърдечносъдовата система.

13 май. Вие сте от редицата на истинските Телци, които обичат да изпипват докрай нещата, да живеят в лукс, удобство и задоволство. Заложено ви е по Съдба да вършите така делата си, че както вие, така и другите да са доволни от вашата работа. Бъдете целенасочени и се стремете към една-единствена цел в живота си. Само тогава ще я постигнете, без проблем. Заложено ви е също и да станете ръководители, но това ще се случи едва след като сте се потрудили достатъчно, за да заемете този висок пост.

Навлизате в година на съдбовно подчинение, която ще е главната причина за вашия временен застой. Невинаги ще се случва така, както вие предпочитате и това също е нормално. Ще видите, че съдбата си знае работата и тя ще изпълни всичките ви желания, и без ваша изрична намеса.

Здраве: Възможни са стомашно-чревни проблеми. Гледайте да не напълнявате и в никакъв случай не провеждайте гладолечение или драстични диети, които сериозно ще навредят на вашето здраве.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!