65 четения

Ученици на гимназията по строителство спечелиха отличия от международен конкурс

ВЪЗПИТАНИКЪТ НА ОТ ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ „АНГЕЛ ПОПОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО Кристиян Иванов СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА от Международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“. Престижното отличие е на патрона на конкурса Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика и общество. Кристиян е ученик в ХІ клас и тази награда му дава право да участва в Европейската седмица на кодирането през октомври в Брюксел.

В международния конкурс са участвали 1300 млади хора от България и 900 от чужбина: Русия, Македония, Черна гора, Украйна, Словения, Шри Ланка и други.

Освен Кристиян още шестима представители на търновската гимназия са спечелили призови отличия от конкурса. В категория „Рисунка“ Елица Мучинова и Кристиян Иванов от ХІ клас са завоювали златни медали, Ивелина Дечева от ХІ клас и Маргарита Ташева от ХІІ клас са станали носители на сребърни отличия. В категория „Колаж“ Йоана Лефтерова и Денимира Гунчева от ХІ клас също имат спечелено сребро. Всички ученици изучават специалност „Интериорен дизайн“.

Вдъхновител за участие в конкурса и преподавател на призьорите по специалните предмети е Даниела Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!