21 четения

15 тийнейджъри управляваха най-голямата гимназия в областта

15 ТИЙНЕЙДЖЪРИ УПРАВЛЯВАХА СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ЗА ДЕН. Най-голямата гимназия в областта бе във властта на децата по инициатива на Ученическия парламент. Учениците сами са избрали своите представители, които да седнат в стола на директора на училището Кина Котларска, както и тези, които през целия ден са споделяли задълженията на четирима помощник-директори, на двамата педагогически съветници и на главния счетоводител. Седем момичета и момчета са се престрашили да влязат в кожата на учителите си, като двама от тях са подготвили и провели часове при малчуганите в началния курс, останалите са водили уроци по история и география.

ТОЧНО В 6,50 Е ЗАПОЧНАЛ ДЕНЯТ ВЧЕРА ЗА ГЕОРГИ ТОДОРОВ, КОЙТО Е РЕШИЛ ДА ПРОВЕРИ КАКВО Е ДА СИ ДИРЕКТОР НА СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“. Г-н Тодоров и титулярът Кина Котларска се появили в училището 10 минути преди то да отвори врати, за да посрещне учениците си.

Георги и г-жа Котларска са успели да проведат кратко съвещание с учителите по изобразително изкуство, които подготвят изложба за предстоящия празник 24 май. Стигнали са и до Регионалното управление на образованието, откъдето са им дали материали за днешния първи тест от Националното външно оценяване. Един от младежите, влязъл в ролята на пом.-директор, след това се е справил със задачата да подготви цялата купчина от бумаги за изпита днес.

През това време седем момичета и момчета преподаваха уроци на своите връстници и на по-малките ученици в гимназията. Категоричната оценка на истинските учители е, че повечето от тийнейджърите са се справили с преподаването много по-добре от студентите, които са на стаж в училището. Затова и такъв Ден на самоуправлението ще има и догодина, а и в следващите години, стига Ученическият парламент да продължи да организира събитието.

Най-труден се е оказал денят за главния счетоводител, стана ясно на срещата на заместниците и титулярите в края на работните часове. Иначе всичко случило се в СУ „Емилиян Станев“ в този нестандартен и за учениците, и за учителите ден, беше запечатано в снимки от единадесетокласничката Велмира Борисова.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. Велмира БОРИСОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!