14 четения

Изкуственият интелект се ориентира по-добре от човека във виртуалната реалност

Изкуственият интелект постигна нов успех – компютърна програма се ориентира по-добре от човека в игра, свързана с виртуалната реалност, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес.
Компютърната програма победи професионален играч, като сърфираше и поемаше по нови, по-кратки пътища, до които е получила достъп, поясниха учени от британския филиал „ДийпМайнд“ на интернет компанията „Гугъл“. „ДийпМайнд“, специализирал се в областта на изкуствения интелект, е известен също с разработването на суперкомпютъра „АлфаГо“, който победи световния шампион в играта Го.
Обучението „Дийп лърнинг“ позволява на машини да изпълнят сложни задачи, за които са били тренирани, като например гласово и визуално разпознаване. Това обучение е базирано върху мрежи от изкуствени неврони. Андреа Банино и колегите му от „ДийпМайнд“ са тренирали компютърна програма да измине разстоянието от една точка до друга във виртуалната реалност. Те установили организация на мрежите от изкуствени неврони, осигуряваща впечатляващото им сходство с невроните у бозайници.
Учените смятат, че получените резултати ще допринесат да се опознае по-добре функционирането на човешките мозъчни клетки, които отговарят за ориентацията в пространството.
Резултатите от изследването са публикувани в сп. „Нейчър“.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!