66 четения

Яница Стойкова спечели наградата „24 май“

АБИТУРИЕНТКАТА НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“ ЯНИЦА СТОЙКОВА Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „24 МАЙ“. Отличието се дава от Община Велико Търново на най-добрия зрелостник в област Велико Търново и винаги в навечерието на празника на славянската писменост и българската култура.

Яница е победител за България в конкурса на Европейската комисия „Млад преводач“, носител е на втора награда в онлайн конкурса „Слова с пера“ на фондация „Макензи“, отново с немски език. Има отличия в многоезичното състезание на Министерството на образованието и науката, първа е в цветната олимпиада по немски език, носител е на награда от състезание по журналистика, както и награда от национален младежки конкурс за есе.

Яница спечели всички гласове в комисията, която заседава вчера, най-вече заради индивидуалния си принос в проекти и програми на национално и международно ниво, в които е участвала. Тя е била координатор на екип към проект на Европейския информационен център, работила е по проект за четене и дискутиране на немски неадаптирани книги, проект на немската служба за академичен обмен, както и в проекта „Европейски памети“ по програмата „Европа за гражданите“.

Най-добрият млад преводач на България Яница Стойкова ще получи наградата си, която е 1000 евро, на тържествена церемония на 24 май.

Другият кандидат за отличието на Община Велико Търново беше Денислав Станчев, възпитаник на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“. Неговите успехи са в областта на биологията и химията, каквато е и паралелката, в която той учи. Само преди няколко дни Денислав се завърна със сребърен медал от Международната Мендеелевска олимпиада по химия, а сега му предстои да представя в страната и на Международната олимпиада по този предмет.

7 коментара за “Яница Стойкова спечели наградата „24 май“

 • 10.05.2018 в 16:40
  Permalink

  Как може каква е тази комисия . Денко е най великия .Само той заслужава тази награда. Каква е тази Яница та тя не е химичка .Как може така тя не е ходила на менделеева олимпиада .Само на този Петко баща му е купил комисията.Ужас какви продажници.

  Отговор
 • 10.05.2018 в 16:45
  Permalink

  Поздравления за Яница! Тя е един земен и открит човек. Да е здрава, да продължава да жъне успехи! Поздравления за родителите й, които са я възпитали! Поздравления за учителите й, които са я обучавали!

  Отговор
 • 10.05.2018 в 17:22
  Permalink

  Браво Яни! Поздравления за наградата и всички успехи! Пожелавам ти още много добри постижения! 🙂

  Отговор
 • 10.05.2018 в 17:44
  Permalink

  Като носител на наградата „24 май“ за 2010 г., смятам, че постиженията на Денислав от ПМГ – сребърен медал на международна олимпиада по химия, са много по-големи и значими. В текста си личи липсата на конкретика за успехите на ученичката. Отново четем за „отличия“ и „състезания“, на които вероятно няма голяма селективност и конкуренция. Съжалявам, че не се уважава международния успех на един наистина талантлив и упорит млад човек, който за съжаление ще остане в държава, която не признава труда му и не го заслужава.

  Отговор
 • 11.05.2018 в 0:04
  Permalink

  Браво на Яница. Браво и на Денислав. Дай, Боже, повече умни и талантливи деца в Търново и в цяла България.

  Отговор
 • 11.05.2018 в 8:53
  Permalink

  Браво , Яни!Ти си страхотно дете – гордост за родителите ти!Ти си пример, че всичко се постига с много труд и упоритост! Продължавай все така и на добър час!

  Отговор
 • 11.05.2018 в 11:10
  Permalink

  Браво,Яни!Успех и в живота ти пожелавам!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!