62 четения

Габриела Живкова от VII „б” клас, Галимир Терзиев от V „а” клас и Антония Димитрова от X „б” клас са победителите в конкурса за ученическо творчество

Габриела Живкова от VII „б” клас, Галимир Терзиев от V „а” клас и Антония Димитрова от X „б” клас са победителите в конкурса за ученическо творчество на тема „73 години от участието на България във Втората световна война“. Надпреварата бе обявена съвместно от СУ „Вела Благоева“ и Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България във Велико Търново. Миналия ден победителите получиха своите отличия лично от председателя на Областния съвет на ветераните Иван Коев и секретаря Иван Иванов.

Награди от Съюза на ветераните имаше и за преподавателите по история Диляна Нуриева и Данаил Христов, както и за директора на СУ „Вела Благоева“ Ангел Янчев.

СУ „Вела Благоева“ ще „осинови“ войнишки паметник в близко населено място, за когото учениците и учителите ще полагат грижи. Това е следващата инициатива на училищното ръководство и Съюза на ветераните от войните на България във Велико Търново, стана ясно по време на церемонията по награждаването на учениците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!