39 четения

Ученици от СУ „Вела Благоева“ правят първата младежка телевизия в Северна България

ПЪРВАТА МЛАДЕЖКА ТЕЛЕВИЗИЯ В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА ДА ИЗЛЪЧВА ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Идеята за това начинание има една година давност и е най-вече по предложение на председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов. Тогава той се срещна с възпитаниците на Ивалина Климентинова от СУ „Вела Благоева”, чийто проект е класиран в интернационална надпревара за социални иновации, организирана от Джуниъйр ачийвмънт.

Младежката телевизия ще се излъчва безплатно на собствен домейн в интернет, като идеята е на следващ етап тя да ангажира творчески екипи от повече средни и висши училища във Велико Търново и региона.

През 2015 г. учениците на г-жа Климентинова се класираха на първо място в националния конкурс по бизнес етика. Съвместно с Община Велико Търново децата реализираха проекта Walk with me и информационно табло със забележителностите на града бе монтирано в градината на централната поща, където се намира и до днес. Миналата година децата спечелиха националното състезание и международното състезание за видео, посветено на световната седмица на парите със свой двуминутен продукт. То бе организирано от нидерландска неправителствена организация под егидата на кралица Максима. Тяхното видео достигна повече от 65 000 гледания в целия свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!