60 четения

Бивш репортер на „Борба” стана фентъзи писател

БИВШИЯТ РЕПОРТЕР ВЪВ В. „БОРБА“ И ВЕЧЕ ПИСАТЕЛ НА ФЕНТЪЗИ ИСТОРИИ СИБИН МАЙНАЛОВСКИ ГОСТУВА В ПЕТЪК ВЕЧЕРТА В КНИЖАРНИЦА „ХЕЛИКОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Сибин пристигна в старата столица заедно със своя приятел и колега Явор Цанев и с редактора на издателство „Изток – Запад“ Елена Павлова.

„Симфония на мъртвите“ се нарича книгата с разкази на Сибин Майналовски. Книгата на Явор Цанев носи заглавието „Целунат от Бога“.

Двамата автори разказаха пред приятелите и читателите си как се раждат идеите им за фентъзи сюжетите, кога пишат, как се договарят с редакторите си кой герой да продължи да живее, кой да излезе от сюжета. Повече от час продължи срещата в книжарницата, на която гостите трябваше да разкажат как държавата се грижи за българската книга, как се рекламират родните автори и защо не толкова качествена чужда литература измества нашата в сърцата на читателите.

Сибин Майналовски и Явор Цанев са сред най-награждаваните автори на фентъзи и хорър истории. Двамата са сред основателите на дружеството „Лазарус“, в което членуват около 20 автори на фентъзи. Клубът е наречен на трагично загиналия преди две години техен приятел и също писател Адриан Лазаровски.

Един коментар за “Бивш репортер на „Борба” стана фентъзи писател

  • 14.05.2018 в 16:51
    Permalink

    Заглавието на книгата звучи доста извратено. Дори за фентъзи книга.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!