В Стражица започнаха КАРАЛИЙЧЕВИ ДНИ – 2018

В петък в детския парк, който носи името на световноизвестния детски писател се събраха малки и отдавна пораснали деца, за да отдадат за пореден път почит на най-достойния син на Стражица и да поставят началото на поредицата инициативи в негова чест. Тук бяха кметът на общината Румен Павлов, председателят на Общинския съвет Илиян Маринов, зам.-кметът инж. Катя Петрова. С приветствие към всички се обърна кметът на общината и обяви „Каралийчеви дни – 2018” за открити. Пред бюст-паметника на писателя бяха положени венец и цветя, а танцови формации от двете детски градини в града изнесоха пред всички кратка програма, заредена с много пъстрота и жизнерадост. Малчуганите получиха от общината подарък детски книжки за своето усърдие.

В ритуалната зала беше открита изложбата на детски рисунки на тема „Моят роден край”. Показани са 56 прекрасни творби на 60 деца от детските градини и училищата в общината, а наградите на отличените в отделните възрастови групи връчи зам.-кметът инж. Катя Петрова.

Във вторник за празничното шествие на любимите герои от произведенията на Ангел Каралийчев очакват вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, под чийто патронаж минават дните тази година.

Николай ХРИСТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.