15 четения

Приемната на Цветан Цветанов още веднъж показа, че търновци могат да разчитат на него

Повече от 30 проблема поставиха жители на областта пред своя депутат

ПОВЕЧЕ ОТ 30 РАЗЛИЧНИ КАЗУСА БЯХА ПОСТАВЕНИ ОТ ГРАЖДАНИ ПО ВРЕМЕ НА ПРИЕМНАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПГ НА ГЕРБ И ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯТА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Вчера г-н Цветанов разговаря с десетки жители от цялата област и се срещна и с хора, на които вече е успял да помогне.

Цветан Цветанов пое ангажимент да подкрепи искане на преподавателите от специалност „Политология“ към ВТУ да не бъде намаляван броят на студентите държавна поръчка, какъвто план има МОН. При незабавен разговор с министър Красимир Вълчев стана ясно, че няма да се закриват катедри, а само се оптимизират бройките. Предстои да се проведе среща между министъра и великотърновски преподаватели, на която да бъдат обсъдени детайлите.

Зам.-председателят на ГЕРБ обеща да съдейства на ръководството на Дома за медико-социални грижи в град Дебелец, който е заплашен от закриване заради деинституционализацията. Със съдействието на народния представител ръководството на дома ще се срещне със здравния министър Кирил Ананиев, за да бъдат обсъдени вариантите висококвалифицираният персонал да бъде запазен. Цветан Цветанов ще съдейства също за отпускане на стипендия за талантлив млад лекоатлет. Той се ангажира и с решаването на инфраструктурни и други обществени въпроси, както и с десетки лични проблеми на граждани.

В рамките на приемния си ден председателят на ПГ на ГЕРБ се срещна с представители на двете ученически групи, които ще участват в Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“ благодарение на неговата финансова помощ. По време на разговорите стана ясно, че над 100 ученици от старата ни столица ще имат възможността да се включат в похода, започващ на 27 май от козлодуйския бряг и приключващ на връх Околчица на 2 юни.

Сред родолюбивите ученици за втори път ще бъде и Божидар Русев, който вече е студент в Англия и се връща специално заради патриотичното събитие. Със свой специален приз „Патриот“, който младежите връчиха на Цветан Цветанов, те изразиха признание за неизменната му подкрепа.

Зам.-председателят на ГЕРБ във Велико Търново:

„Има вероятност 50% от постъпилите средства във фонд „Пътна безопасност“ да се насочват към общините”

„50% от постъпилите в новия фонд „Пътна безопасност“ средства може да се насочват към общините. В момента народните представители, МВР и междуведомствената комисия за контрол на фонда обсъждат тази възможност“, каза във Велико Търново Цветан Цветанов.

Очаква се с промени в Закона за движение по пътищата да се регламентира възможността с тези средства местните власти да обезпечават своята политика за сигурност, контрол и превенция на пътнотранспортните произшествия. С промените в урбанизираните територии ще могат да бъдат поставени нови камери за контрол на скоростта. „Философията на фонд „Пътна безопасност“ е нарушителите да инвестират в подобряване на сигурността“, коментира Цветанов. Във фонда постъпват 50% от събраните глоби за нарушения на пътните правила, като в момента средствата в него са около 60 милиона лева.

Цветанов коментира и настояването на кметове на кметства прагът за провеждане на избори за местен управленец да се смъкне на 100 жители, вместо 350, каквото е настоящото изискване. „Сегашният праг в Изборния кодекс от 350 човека е добър и осигурява оптимална работа в общините“, уточни той. Търси се обаче законова възможност за изготвянето на обективни критерии, по които местните власти да осигуряват бюджети за малките населени места“, съобщи Цветан Цветанов. Той отбеляза, че в момента някои общини не отпускат необходимите дори и минимални средства за поддръжка в кметствата, поради което е нужен регламент.

3 коментара за “Приемната на Цветан Цветанов още веднъж показа, че търновци могат да разчитат на него

 • 15.05.2018 в 12:50
  Permalink

  Цветанов не обвини ли пак докторите че са убийци? Българина е мазохист. При такива обвинения, които направи Цветанов, в нормална държава биха го изхвърлили от града.

  Отговор
  • 15.05.2018 в 13:32
   Permalink

   500 години не ни стигат … сега ще робуваме и на тях

   Отговор
 • 16.05.2018 в 9:52
  Permalink

  ПИТАНЕ!!!! Толкова ли е трудно да се приеме закон дървата за огрев да се продават в палети стандартни на кубика , както е правилно и е във всички Нормални Държави. Докога ще се толерира такъв модел на отношение към купувача.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!