Времето

Дневен хороскоп. Прогноза за 16 май, сряда

Луната е в Близнаци. Фаза – новолуние. Лунният ден е 2-и. Управител на деня е Меркурий.

Здраве: Нежелани са операциите в областта на дихателната система – белите дробове, бронхите, както и на дланите на ръцете. Добре ще протекат профилактиката и лечението на бронхит, болести на белите дробове, на нервни разстройства.

Красота и външен вид: Денят не е подходящ за подстригване на косите. Много полезно е днес да се правят масажи на всички части на тялото. Особено с успокояващи ароматни масла за релаксация. Организмът ще се почувства отпочинал и стабилизиран. Не влизайте в парна баня.

Хранене и диета: Хранете се диетично, но не гладувайте, освен ако не провеждате лунната диета, която стартира вчера в 14,47 часа и продължава до днес в същия час. Ако не сте на такава диета, не забравяйте, че ядките са особено нужни, защото ни снабдяват с важни витамини, минерали и енергия. Шоколадът също е позволен, но в минимални количества. За сметка на това с него ще си доставим максимално удоволствие.

Цветове, носещи късмет: Жълто, оранжево.

Грижа за дома и градината: Пресаждане на цветя и растения – през целия ден.

Звездни аспекти за деня: През по-голямата част от деня сме под влиянието на новолунието от вчера. Възможно е да се събудим недоспали, с по-нисък тонус и по-малко енергия. Компенсирайте с повече движение рано сутринта или с една хубава разходка преди работа. Днес Луната вече се движи в Близнаци и късно вечерта е в съвпад с Венера. Изисква от нас да сме по-адаптивни, комуникативни и да водим разговори свободно, без притеснение. Марс навлиза във Водолей и ни подканя да сме една идея по-сдържани, овладявайки всяка нотка на агресия, колкото и разни факти, обстоятелства или хора да ни дразнят.

 

ОВЕН

Не си губете времето

Ще постигнете добри резултати, стига да овладеете желанието си да влизате в постоянни конфликти и пререкания с всички хора около себе си. Често обичате да противоречите и налагате мнението си. Е, ако го правите точно днес, това ще доведе до сума от излишни конфликти и ненужни спорове, които само ви губят времето.

 

ТЕЛЕЦ

В нов период

В сряда от вас се иска да сте пресметливи и добре да преценявате ситуациите, в които попадате. Вие вече се намирате в етап на ново начало, което ще се отрази както в личния ви живот, така и в професионалния. Именно в службата днес ви е доста напечено. Нужно е да се владеете и да не налагате мнението си чрез агресия.

 

БЛИЗНАЦИ

Премисляйте думите и делата

Луната гостува във вашия знак и ви прави доста емоционални, чувствителни и често нетърпеливи за всичко, което желаете да ви се случи. Денят е благоприятен и ви дарява с много шансове, но сте прекалено прибързани. Обмисляйте по-добре всички приказки. Премисляйте делата си, за да не стъпите накриво и после да съжалявате.

 

РАК

Забравете за кредита

За вас следва период на затишие. Не изпъквайте. Освободете се от излишното напрежение и от стремежа си да правите впечатление. Днес е по-добре за вас, ако сте бекграунд актьори. Наблюдавайте отстрани. Забравете за вземането на уж изгоден кредит, който, ако изтеглите около днешния ден, ще връщате доста трудно и продължително.

 

ЛЪВ

Общителни, но и разсеяни

Очаква ви доста благоприятен ден. Превръщате се в център на вниманието. Днес сте общителни, контактни и търсите социалния допир с хора от вашата среда, а и с нови запознанства. Внимавайте обаче от толкова много контакти да не пропуснете важните делови и служебни ангажименти с изтичащ срок, които трябва да свършите.

 

ДЕВА

Днес е важен ден

Днес имате представа, какво точно да свършите и как да се представите на работното място. Съсредоточени сте в дейността си. Имате концентрацията и знаете, че ако днес се представите добре, то ще си отворите вратичка за развитие в кариерата за близкото бъдеще. Прави сте, днес е особено важен ден, от който наистина зависи бъдещето ви.

 

ВЕЗНИ

Семейството ви спира

Ключов принцип в днешния ден е раздвижването. Имате шанса да се заловите с нещо миниатюрно, мъничко и незначително на пръв поглед, но в последствие то да донесе големи резултати и един жадуван успех. Конфликтите ви са в семейните среди, заради това, че тъкмо близките ви се оказват спирачка за размаха на крилете ви.

 

СКОРПИОН

Не се претоварвайте

Като представители на елемент Вода и вие днес навлизате в по-тих и спокоен период, в който не бива да поемате непосилни ангажименти или да се заемате с дела, с чийто срок не можете да се справите. Не спорете с близките и приятелите си и не търсете конфликта с тях. Овладейте емоцията и просто не се претоварвайте психически.

 

СТРЕЛЕЦ

Конфликтът е налице

В сряда сте в делово настроение. Можете да намерите решение на всеки един междуличностен проблем. Лошото е, че се бъркате там, където не ви е работата. Месите се във взаимоотношенията между хората, без да бъдете молени за това. Конфликтите са ясни и точно вие сте виновниците за тях.

 

КОЗИРОГ

Напрежението си тръгва

Това е денят, в който Марс напуска вашия знак и ви освобождава от огромното количество излишна енергия и напрежение, с което ви товареше в последните два месеца. Е, спокойствието ще усетите след седмици, но все пак е важно да се подчертае надеждата, че то си тръгва от вас. Отпразнувайте го.

 

ВОДОЛЕЙ

Мощ и енергия

Това е доста силен ден за вас. Марс навлиза в знака ви и още от първите минути на гостуването му ще усетите мощната енергия. Време е за действие. Амбициите ви се засилват, както се засилва и самоувереността ви. Все пак, за да не допуснете грешки, преценявайте силите си и не се залавяйте с прекалено големи дела точно днес.

 

РИБИ

Без извънредни ангажименти

В сряда не се насилвайте да правите неща, които не ви се вършат. Не поемайте извънредни ангажименти. Важно е какво мислите и как се отнасяте с хората около себе си. Дали ще ги спечелите на своя страна, или ще ги отблъснете изцяло. В личен план сте разочаровани от поведението на близките си. Не оправдават вашето доверие.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Подвластни на кармична разплата заради грешки в минали прераждания, в този живот родените на 16 май сте задължени да бъдете по-твърди и категорични с близките си; да не правите крайни компромиси, защото по този начин вредите на себе си. Наложително е в моменти да се превърнете в егоисти, за да спасите собственото си настояще и бъдеще. Не се жертвайте в името на когото и да е било. Живейте свой самостоятелен живот, отдайте се на половинката си и на своето семейство. Позволите ли близките ви да се бъркат в него – неминуемо ще си имате сериозни проблеми. На работното място трябва да се задоволите с второто място. Лидерската позиция не ви е отредена.

Навлизате в една прекрасна година на глобални промени, пресичащи се пътища, избори и великолепни възможности. Ще можете да изградите живота си наново, да промените всичко онова, което ви е дразнило досега. За мнозина това е година за излизане в чужбина.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове. Ще имате мотивацията да спрете цигарите, ако сте пушачи.

Станислав КЛИМЕНТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *