14 четения

С изложба и награди започна Националната библиотечна седмица

С НАГРАЖДАВАНЕТО НА НАЙ-ДОБРИТЕ УЧАСТНИЦИ В КОНКУРСА „ДА ОПАЗИМ ГОРАТА”, ПОСВЕТЕН НА СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА, ЗАПОЧНА ВЧЕРА НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕЧНА СЕДМИЦА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. В регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ беше подредена изложба с рисунки на малките художници.

Събитието е част от проекта „За чиста околна среда – да я пазим днес, за да има и утре” на Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков”. По този проект библиотеката си партнира с ОУ „Христо Ботев” и детските градини „Соня” и „Пролет”. Проектът е финансиран от фондация „Глобални библиотеки” , съорганизатор е Студентският експериментален театър „Алт” при Педагогическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Вчера в библиотеката започна и лятната кампания за насърчаване на четенето „Ела в библиотеката”. Тя е под патронажа на председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов. Залесителните кампании, запознаване на децата с книги по темата за опазването на околната среда, са част от останалите събития по проекта.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!