15 четения

Четири награди спечелиха артистите от Самоводене от театралния преглед в Драганово

ЧЕТИРИ НАГРАДИ СПЕЧЕЛИХА АРТИСТИ ОТ САМОВOДЕНЕ ОТ ПОСЛЕДНИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД НА СЕЛСКИТЕ ЛЮБИТЕЛСКИ ЧИТАЛИЩНИ ТЕАТРИ, който се проведе в читалище „Съединение 1893“ в Драганово.

Призът за най-добър младежки спектакъл грабнаха артистите на Елка Петрова от театрално студио „Магия“. Младежкият театрален колектив „Таланти“ с ръководител Елка Петрова се представи с драмата на Людмила Разумовская „Скъпа Елена Сергеевна“. Рена Дранкюлева е получила грамота за актьорско майсторство за ролята си на Елена Сергеевна, а Николай Ганчев си е тръгнал с награда за млад актьор за ролята на Володя.

Рена Дранкюлева, която е актриса в „Таланти“, сама ръководи свое театрално студио „Магия“, което също си е тръгнало с награда от Драганово. Детско-юношеското театрално студио се е представило с комедията „Госпожа министершата“ и има грамота за актьорско майсторство на Даниел Димов за ролята на Чеда. Режисьор на постановката е Рена Дранкюлева и който е пропуснал да види представлението на младите артисти, може да го направи на 18 май от 18:30 часа в Зала 1 на Община Горна Оряховица.

16 спектакъла се включиха в конкурсната програма на Седмия национален преглед на селските любителски читалищни театри, организиран от читалището в Драганово и Община Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!