137 четения

Мастър шеф от Австралия оценяваше кулинарните шедьоври на празника „Заедно забъркахме страхотна каша” в ОУ „Бачо Киро“

ПОВЕЧЕ ОТ 100 ШЕДЬОВЪРА СЕ СЪСТЕЗАВАХА В ТРАДИЦИОННИЯ ВЕЧЕ КУЛИНАРЕН КОНКУРС НА ОУ „БАЧО КИРО“ „ЗАЕДНО ЗАБЪРКАХМЕ СТРАХОТНА КАША“. В неделя в училищния двор се събраха ученици, учители, родители, много баби и дядовци, по-големи каки и батковци, за да се забавляват заедно и да опитат от вкусните специалитети.

Най-голям интерес от участниците имаше към категорията „О, Сладко“ в раздел „Торти“. 27 прекрасни шедьовъра на кулинарното изкуство трябваше да бъдат оценени от журито, а след това и дегустирани от всички участници и гости на кулинарния празник. При най-голямата конкуренция спечели „Медена торта“ на Румен от ІІІ „б“ клас и неговата помощничка Цветанка Игнатова.

В категорията „О, Сладко“, раздел „Сладкиши от тефтерчето на баба“, победител е Владимир Иванов с мама Росица Иванова, които заедно бяха приготвили „Сладки таралежчета“. В раздел „Модерни времена“ плакет спечели специалитетът „Каноли“ на Виктория и Илияна Миронови. За „Здравословни ястия“ първото място грабнаха Петър Петров и Красимира Петрова за приготвеното от тях „Сладоледено изкушение с кисело мляко и плодове с домашна лимонада“.

За ястие от месо първа награда получи „Октопод по гръцки“ на Радина и Стела Денчеви. При безмесните ястия плакетът отиде при Деа и Ани Косеви за ястието „Градинката на Деа и Ани“. „Пролетно руло с тиквички“ беше номер едно в категорията „Разядки, салати, мезета“, в категория „Хлябове и питки“ беше отличена питка „Любов“ на Натали Стоянова, в „Любими тестени закуски“ плакетът бе за „Баница с Ин и Ян“ за Петър и Красимира Петрови.

Две нови категории имаше в тазгодишния кулинарен конкурс. Едната беше за ястия на други народи и беше наречена „Кулинарно пътешествие“. Там спечели ястието „Сельодка под шубой“ на малката Розанна и майка й Таня Мишева. В другата нова категория, направена специално за учителите, „Госпожата готви най-добре”, спечели баклавата „Средиземноморска наслада“ на учителката Ивелина Стефанова.

102-ма участници се състезаваха в кулинарното състезание, което се провежда за втора година по инициатива на училищното настоятелство на ОУ „Бачо Киро“. Председател на журито беше мастър шеф Кристина Уилс, готвач от Австралия.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *