49 четения

Търновка даде обет да е без коса, докато открият лекарство срещу рака

Християна Василева 6 години ходи остригана в памет на майка си

ХРИСТИЯНА ВАСИЛЕВА ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА ДОБРОВОЛНО ОТРЯЗВА КОСАТА СИ, КОГАТО РАЗБИРА, ЧЕ МАЙКА Й ЦВЕТАНКА Е БОЛНА ОТ РАК НА ГЪРДАТА. Знаела, че по време на лечението това ще се случи с най-близкия й човек, и решила да я подкрепи по този необичаен начин. Убедена била, че новите им прически ще покажат сила и непоколебимост в битката срещу заболяването. За съжаление, още същата година Цветанка си отива от този свят, а дъщеря й до днес не е приела загубата. Продължава да поддържа косата си нула номер в нейна памет и е дала обет, че ще продължи да го прави, докато не създадат лекарство срещу рака.

„Много хора си мислят, че самата аз страдам от онкологично заболяване. Други си мислят, че съм психично болна, трети си въобразяват, че съм част от секта или съм под влиянието на модно течение. Има и такива, които предполагат, че нямам коса, защото търся внимание. Истината е, че само този, който се е сблъсквал с рака, може буквално да разбере обета ми“, твърди Християна. 30-годишната жена поддържа нула номер коса от 2012 година. Обикновено излиза навън с шал или шапка, но не се притеснява да се появи с гола глава. Тогава обаче веднага привлича всички погледи и провокира шушукания, а целта й изобщо не е такава. Търновката разказа, че с времето повечето й приятели се отдръпнали от нея, защото не можели да свикнат с новата й визия. За нея това обаче не е загуба, защото по този начин показали истинските си лица.

„ЗА ДА СИ ПРИЯТЕЛ С НЯКОГО, НЕ БИВА ДА СЕ ВЛИЯЕШ ОТ ДРЕХИТЕ, ЦВЕТА НА КОЖАТА ИЛИ ФИНАНСОВИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ, С КОИТО РАЗПОЛАГА. Аз съм благодарна, че осъзнах всичко това, но тъжното е, че стигнах до този извод след смъртта на майка ми. Сега има точно трима души, с които мога да споделя страховете, мислите и радостите си. Изтрих си Фейсбук профила, защото това е една илюзия, в която няма грам реалност. Животът е тук и сега и дори милиони лайкове под снимките не могат да върнат времето и да победят смъртта“, споделя Християна.

Откакто е без коса, никой работодател не я назначавал. Макар да има диплома за завършено висше образование по детска педагогика. Твърди, че когато директорите в детските градини я видели, за секунди оставали безмълвни. Единствените й доходи идват от нейния баща, който 15 години живее в Израел. Много пъти той й предлагал да отиде при него, но тя винаги отказвала.

„Искам да променя възприятията на хората към различните и да осъзнаят, че всеки има място под слънцето. Най-важното е да намерим своя душевен мир и да живеем с кауза“, убедена е търновката.

„Заради прическата ми мъжете гледат на мен само като на сексуален обект. Това е ужасно и неприятно. Аз искам да стана майка и да дам цялата си любов на дете“, казва тя. Християна твърди, че планира да осинови сираче, но първо ще пробва да бъде приемна майка.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Търновка даде обет да е без коса, докато открият лекарство срещу рака

  • 15.05.2018 в 10:35
    Permalink

    Всеки луд с номера си, а някой с цяла програма.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!