Горещи новиниНовини

В Павликени откриха първия саниран блок

Направиха нови домовете на 200 павликенчани за 751 хил. лв.

НА СПЕЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ВЧЕРА ОФИЦИАЛНО БЕШЕ ОТКРИТ ПЪРВИЯТ САНИРАН БЛОК В ГРАД ПАВЛИКЕНИ. Лентата прерязаха кметът инж. Емануил Манолов, управителят на фирмата изпълнител инж. Кирил Атанасов и зам. областният управител Ивета Кабакчиева.

По Националната програма за енергийна ефективност бе направена сградата на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ N 1. Тя е пусната в експлоатация през далечната 1983 година, има четири входа с общо 66 апартамента и близо 200 живущи в тях. Разгърнатата жилищна площ на блока е 5000, 9 кв. м.

Проектът е изцяло финансиран от националната програма, като общата стойност е в размер на 751 000 лева. В блока изцяло е подменена старата дограма, топлинно са изолирани външните стени, топлоизолиран е покривът, поставено е енергийно-ефективно осветление и са обновени стълбищните клетки.

Това е първият блок в община Павликени, в който собствениците на самостоятелни жилищни обекти създадоха Сдружение на собствениците с председател Евгени Димитров и сключиха договор за участие в програмата. „Жилищен блок N 1 ще е най-красивият, светъл и топъл – така го чувстваме ние, които се обединихме около идеята за санирането на нашия блок“, каза г-н Димитров.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *