3 четения

Принц Хари е най-харесваният представител на британското кралско семейство

Принц Хари, който ще се ожени за годеницата си Меган Маркъл в събота, е най-харесваният представител на британското кралско семейство по света, заедно с баба си кралица Елизабет II, съобщи Ройтерс.
В допитването на компанията за маркетингови изследвания Ипсос МОРИ са участвали 20 793 души под 65-годишна възраст от 28 държави. То показва, че представителите на британското кралско семейство общо са приемани добре, със средно 35% одобрение от анкетираните, при 11% неодобрение.
Половината от респондентите обаче или нямат мнение, или са безразлични. Безразличието проличава от интереса към сватбата на принц Хари и Меган Маркъл в събота. Всеки четвърти от запитаните се интересува от новините за предстоящата церемония, но 67% не се интересуват от нея.
Проучването показва, че 33-годишния Хари и 92-годишната кралица са най-харесваните представители на кралското семейство. Принц Хари е най-харесван от британците. Двамата са следвани от принца Уилям и съпругата му Кейт.
Бащата на Хари и наследник на трона, принц Чарлз, се ползва с най-малко одобрение.
Изследването сочи още, че 29% от запитаните се отнасят положително към Меган Маркъл, 10% не я одобряват, а 60% нямат мнение.
„Международната репутация на кралското семейство е подсилена от популярността на кралицата и на представители на по-младите поколения, което му дава стабилна основа за в бъдеще“, каза Гидиън Скинър от фирмата за маркетингови изследвания.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!