6 четения

Арестант съди държавата за 10 000 лв., ще получи… 30 лв.

АРЕСТАНТ ОСЪДИ МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО в лицето на главната дирекция за изпълнение на наказанията за лоши битови условия в килия на следствения арест във Велико Търново. Решението на Великотърновския административен съд е от 14 май и е първото, след като България бе осъдена в Страсбург от множество арестанти заради същия проблем. За никого не е тайна, че следствените арести са от миналия век и не отговарят на нито едно европейско изискване за престой на задържан.

ИВАН Я. ЗАВЕЛ ДЕЛО СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА ПО ЗОДОВ ПРЕДИ НЯКОЛКО месеца за 10 000 лева. На толкова арестантът оценил неимуществените вреди, които му били нанесени по време на няколко престоя в килия във В. Търново при различни задържания от 6 г. насам. След доста съдебни заседания накрая съдът отсъдил в полза на Иван вреди само за 30 лева.

ЗА ДА СПРАТ ДЕЛАТА СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА ОТ АРЕСТАНТИ И ЗАТВОРНИЦИ, от доста време има идеен проект нов следствен арест за двете области – В. Търново и Габрово, да се прави в затворническото общежитие в старата столица. Първоначалната предвидена инвестиция е за 600 000 лева, които ще стигнат само за ремонт на помещения в сградата. Според запознати ремонтните дейности може би ще започнат тази есен.

Нели СУКОВА

Един коментар за “Арестант съди държавата за 10 000 лв., ще получи… 30 лв.

  • 16.05.2018 в 10:42
    Permalink

    Смешен, корумпиран, кланящ се на полицията СЪД!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!