40 четения

Крави пасат на детска площадка в Горна Оряховица

ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА В ПАРК „НИКОЛА ПЕТРОВ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА БЕ ПРЕВЗЕТА В ПОНЕДЕЛНИК СЛЕДОБЕД ОТ СТАДО КРАВИ. Животните дошли на паша в зоната за отдих, докато десетки малчугани се забавлявали на люлките и пързалките. Хлапетата нямали избор и отстъпили мястото на животните, които били без пастир. Според родителите случката не е прецедент. Ростислав Костадинов от Горна Оряховица, който е баща на едно от децата, играели на мястото, сподели, че кравите от време на време окупират зелените площи на парка, а почти всеки ден там се разхождат домашни и улични кучета. Според него и останалите родители това е недопустимо и нелогично предвид забраната на общината от началото на месеца за разходки на домашни любимци в парковете.

„НЯМА НИКАКВИ ЗАГРАЖДЕНИЯ, КОИТО ДА ПРЕДОТВРАТЯТ НАВЛИЗАНЕТО НА КРАВИТЕ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ЖИВОТНИ. НА ПРАКТИКА НИЩО НЕ ГАРАНТИРА СИГУРНОСТТА НА ДЕЦАТА. Все по-често ставаме свидетели на инциденти с малчугани, докато си играят. Онзи ден имаше нахапано дете в двора на детска градина, миналия месец друго куче едва не уби момченце в София. Защо трябва да стане нещо лошо, за да се вземат мерки“, пита Ростислав.

Една от майките, станала свидетел на видяното, не подминала проблема и позвънила на телефон 112. Оттам обаче й отговорили, че нищо не могат да направят.

А след като похапнали прясна трева, кравите се отправили в посока Долна Оряховица, като преминали директно по главния път, движейки се между автомобилите и създавайки риск от произшествия.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Крави пасат на детска площадка в Горна Оряховица

  • 16.05.2018 в 19:55
    Permalink

    Кравата е свещенно животно,,защо да им заграждаме пашата.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!